Начало Актуално Баба, дядо и внуче пишат приказки за конкурса на Общинския детски комплекс – Пловдив

Баба, дядо и внуче пишат приказки за конкурса на Общинския детски комплекс – Пловдив

Авторитетно жури от петима писатели и преподаватели очаква творбите, за да отличи победителите през септември

Общинският детски комплекс – Пловдив обявява литературен конкурс „Приказка от мен за теб“. В конкурса могат да участват и деца, и баби, и дядовци като се възползват от лятото, когато са заедно. Очакваме вашите истории на адрес [email protected]

В началото на есента професионално жури ще избере най-интересните приказки. Малките художници от школата по изобразително изкуство към ОДК – Пловдив ще ги илюстрират. Класираните текстове и илюстрациите към тях ще бъдат публикувани на сайта на ОДК, а най-добрите приказки ще намерят място на страниците на вестник „Марица“.

Регламент на конкурса:

Тема: „Приказка от мен за теб“

Възраст: деца, баби и дядовци – без ограничение на възрастта

Жури: Александър Секулов, Ина Иванова, Елеонора Пенева, Елена Левашка и Ваня Чернева

Литературен жанр – приказка, задължително изискване е конкурсните произведения да не са публикувани преди и да не превишават 2 страници формат А4, с шрифт Times new roman, размер 12  пункта. Творбите  се изпращат  на електронен адрес [email protected]  до 30 август 2021 година.

В конкурса могат да участват с една приказка автори, пишещи на български език,  като потвърдят авторството на изпратените материали с трите си  имена, година на раждане, електронна поща и телефон. Допускат се и творби, създадени от авторски екип. В писмата, съдържащи колективни приказки, трябва да са посочени данните на всеки от авторите.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени през последната седмица на месец септември 2021 година  на електронния сайт на ЦПЛР – ОДК – Пловдив.

Най-добрите приказки в конкурса ще бъдат публикувани на сайта на ЦПЛР – ОДК – Пловдив, а приказките победители ще намерят място на страниците на вестник „Марица“.

Инициатори на конкурса са школата по български език и литература „Веди“ и школата по творческо писане „Джани Родари“ към ОДК – Пловдив.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2,828 total views, no views today