Начало Актуално Благотворителен концерт в неделя събира приятели в подкрепа на кауза на ППД „Ангел Букорещлиев“

Благотворителен концерт в неделя събира приятели в подкрепа на кауза на ППД „Ангел Букорещлиев“

благотворително матине

07.12.2023

Пловдивското певческо дружество „Ангел Букорещлиев“ и приятели организират тази неделя „Благотворителен концерт – матине“ с кауза за набиране на средства за реставрация и реконструкция на близо 100-годишната сграда на дружеството, която се намира на едноименната улица в центъра на Пловдив.

Вълнуващото музикално празненство на 10-ти декември в Дом на културата „Борис Христов“ започва в 11.00 часа. Участват Хор „Ангел Букорещлиев“, виртуозният цигулар Маестро Мичо Димитров,  Калоян Куманов – акордеон, Стилиян Дерменджиев – цигулка, Ралица Ботева – пиано, танцовото дуо Радостина Симеонова и Рослан Василев , джаз-пианистът Мирослав Турийски и хор „Детска китка“ с диригент Яна Делирадева .

Входът е с благотворителни покани, които можете да намерите на адрес: ул. „Ангел Букорещлиев“ 18А или на място в ДК „Борис Христов“, преди началото на събитието. (За контакт тел. 0899595634) Ще има поставена и кутия за дарения пред залата.

Букет от доказани изпълнители и таланти, които ще бъдем на една сцена, напълно безвъзмездно в името на каузата на Пловдивското певческо дружество „Ангел Букорещлиев“.

Шапка ви свалям, колеги! Маестро Мичо Димитров, Мирослав Турийски, Калоян Куманов, Ралица Ботева, Стилиян Дерменджиев, Яна Делирадева с хор „Детска китка“, Радостина Симеонова и Рослан Василев от Танго Кон Елиас, а водещ на събитието ще бъде трубадурът на пловдивската култура Владислав Севов. Благодаря сърдечно на Община Пловдив, че ни подкрепя! Благодаря на всички наши приятели! Очакваме ви в неделя!“, коментира с вълнение диригентът на ППД „Ангел Букорещлиев“ Илиян Тиганев.

Музиката освен, че ми е работата, тя е послание и кауза! Участвам с удоволствие, защото ние сме хората, които можем и трябва да помагаме! Благодаря на диригента на Пловдивско певческо дружество „Ангел Букорещлиев“ за поканата! Каузата е: Най-старият певчески хор в България реставрира тяхната сграда, построена с пари на самите хористи преди 1 век. Очакваме ви!“, допълва удивителният акордеонист Калоян Куманов.

 

Може да подкрепите каузата за набиране на средства за реставрация и реконструкция на сградата на Пловдивското певческо дружество „Ангел Букорещлиев“ и по банков път:

 

IBAN: BG15SOMB91301060015602

Общинска банка АД

2,554 total views, no views today