Начало Актуално „Късо кино във „Фарго“ с последно събитие за годината, посветено на съвременното българско кино

„Късо кино във „Фарго“ с последно събитие за годината, посветено на съвременното българско кино

плакат

06.12.2023

На 13 декември в 20.30 часа ще се състои последното събитие „Късо кино във „Фарго“ за тази година, което ще бъде посветено изцяло на съвременното българско кино. Очакват ви много гости и два чудесни филма: „Party Bus“ на Диляна Данева и „Проклятието на холандеца“ на Ангел Радев.

Проклятието на холандеца

Млад мъж е известен за смъртта на чичо си и пристига в дома му. Там научава, че неговият роднина се е опитал да запали къщата в пристъп на лудост. От дневника му разбира за обсебването му по „Летящия холандец“ и за мистериозна кутия с доказателство за съществуването му. Младежът отваря кутията, без да подозира че така ще отключи ужасно проклятие.

Ангел Радев е режисьор и композитор. Страстта му към нямото кино го мотивира да напише и режисира „Проклятието на холандеца“. В момента работи в Българска национална филмотека като филмов архивист и междувременно разработва нови проекти. Член на гилдията на българските филмови дейци.

Филмът има участие във фестивалите Brno16 (Чехия), МФФ Бургас и Octopus (Полша)

Party Bus

Алекс е шофьор в провинциална психиатрия. Той трябва да транспортира група психично болни до клиниката, в която работи. Задачата е рутинна, но залогът е голям. Пациентите трябва да пристигнат точно до обяд в клиниката. Ако не спази това условие, Алекс ще загуби не само работата си, но и шанса да плати лечението на дъщеричката си.

Всичко върви добре, докато той не отбива за кратка почивка в крайпътно заведение. Когато се връща, открива автобуса празен. Пациентите са изчезнали.

Изпаднал в безизходица, Алекс осъзнава, че ще изгуби всичко, докато на пътя му не застават група непознати, които също като него, имат нужда от помощ. Завладян от емоции и решен да спаси детето си, той взема съдбоносно решение, което ще промени неговия живот и този на непознатите.

Филмът е вдъхновен от действителни събития и се гордее с участието си на фестивали като IN THE PALACE, Cannes Film Awards (Франция), Barcelona Indie Awards (Испания), AFIN – International Film Festival (Австралия) и др.

Вход свободен! Напомняме ви да резервирате местата си в клуб „Фарго“ предварително на телефон: 087 720 0607. Проектът се осъществява с подкрепата на Община Пловдив.

Социални мрежи:

IMDB: https://www.imdb.com/title/tt27395299/

Facebook: https://www.facebook.com/partybusshortmovie

2,595 total views, no views today