Начало Пловдив днес Българо-италиански бизнес форум се провежда в Пловдив

Българо-италиански бизнес форум се провежда в Пловдив

biznes_forumОбщина Пловдив днес е домакин на българо-италиански бизнес форум, който се провежда по инициатива на представителите на Европейския парламент Ангел Джамбазки и Фабрицио Бертот.

Участниците бяха приветствани с добре дошли от кмета на Пловдив инж. Иван Тотев. „За нас тези срещи са много важни с оглед на развитие на бизнес отношенията между регионите. Пловдив е най-индустриалния град в България. Нашата община е фокусирана върху развитието и подкрепата на бизнеса и работи тясно не само с индустриалните зони, но с всеки потенциален инвеститор в региона. Ние подкрепяме форуми като този, които имат конкретни, точни и ясни отношения“, заяви кметът Иван Тотев и пожела ползотворна работа на форума.

„Задължителна дейност на всеки един човек, който се занимава с политика, е да се опита да направи възможното по силите си да срещне хора, които могат да намерят общи възможности за реализация на своите планове. Бизнесът е за бизнесмените. За нас е задължението да се опитаме да ги свържем и да посредничим между техните начинания“, заяви евродепутатът Ангел Джамбазки.

Колегата му от Европейския парламент Фабрицио Бертот подчерта, че задачата на институциите е да се погрижат за благото на гражданите. „Да се стимулира икономическият растеж означава да се стимулира въобще развитието и благосъстоянието на гражданите. Следователно ние трябва да следваме своите задължения точно, защото да се прави политика не означава само да се седи в парламента или заседателната зала, а да се насърчават връзките, които могат да позволят взаимното нарастване на икономиката“, каза още Фабрицио Бертот.

„Вие сте на точното място. Районът на Пловдив е едно място, което е привилегировано за тези, които искат да инвестират“, каза в приветствието си почетният консул на Италия в града под тепетата Джузепе ди Франческо. Той  допълни, че предприемачите от Италия инвестират в различни сфери, а на форума присъства председателят на техния съюз – Кофиндустрия България.

Не на последно място Джузепе ди Франческо подчерта факта, че през 2019-та година Пловдив и италианският град Матера ще бъдат столици на културата на Европа. Той изрази надежда днешната среща да бъде един нов път за всички участници, който ще продължи във времето.

7,008 total views, no views today