Начало Актуално Веско Ешкенази споделя своите музи в юбилеен концерт на 14-ти юли в Пловдив

Веско Ешкенази споделя своите музи в юбилеен концерт на 14-ти юли в Пловдив

Койна Русева и Люси Дяковска – специални гости в музикалното събитие

20190924-AT903506 

Богата програма от любимите си музикални произведения е подготвил виртуозният цигулар Веско Ешкенази за дългоочакваната си среща с публиката в Пловдив. С концерта на 14 юли от 21.00 часа на Летен театър Бунарджика, той ще отбележи на сцената своята 50 годишнина. Юбилейният проект ще представи за първи път разказ за Музите на цигуларя в една вдъхновяваща симбиоза между музика, поезия и театър. Актрисата, която ще се превъплъти в ролята на разказвач на живота на Веско в стихове е Койна Русева.

Мартин Пантелеев – братът на Веско Ешкенази, ще дирижира оркестъра на Плевенска филхармония, а специален гост  на музикалния празник ще бъде Люси Дяковска, с която Веско работи успешно през годините.

Заедно с най-известните произведения на Сарасате, Вивалди, Менделсон, Чайковски, Панчо Владигеров, публиката ще се наслади и на виртуозните пиеси „Рапсодия в синьо“, „Libertango“, „Monti Csardas“, „Лунната соната“, „Adagio“ и други.

Специално за годишнината на своя баща, синът на Веско Ешкенази  подарява собствена композиция, която зрителите ще чуят за първи път на празничния концерт.

„Ще празнувам тази любов…Към вас, към музиката, към моето семейство и моите музи!“ – споделя Веско Ешкенази по повод предстоящото събитие.

Билетите за турнето на концерта „Веско Ешкенази на 50″ се продават в цялата мрежа на Ивентим и касата на Маскарт в Дом на културата „Борис Христов“.

 

Настаняването се извършва на 50 %  от капацитета на Летния театър.

1,719 total views, no views today