Начало Актуално Община Пловдив и ЕВН България готвят меморандум в областта на екологията

Община Пловдив и ЕВН България готвят меморандум в областта на екологията

2021-07-06_17-13-25-761

Община Пловдив и ЕВН България ще подпишат меморандум за общи действия в областта на екологията. Това съобщи кметът Здравко Димитров след срещата си с регионалния мениджър на ЕВН България Александър Сипек и представители на ръководството на компанията.  В срещата участваха  зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов и зам.-кмета с ресор екология инж. Анести Тимчев.

„Обсъдихме възможностите за реализация на общи проекти, свързани с новия  програмен период и Зелената сделка за справедлив преход към екологосъобразна икономика“, коментира кметът Здравко Димитров. Той подчерта, че основен приоритет в работата на общината е подобряване качеството на въздуха, опазването и развитието на зелената система, подмяна на старите замърсяващи уреди за битово отопление, въвеждане на екологичен транспорт и съпътстващата го инфраструктура. „В лицето на ЕВН имаме естествен партньор с международен опит в тези сфери“, подчерта  Здравко Димитров.

„Пловдив е голям град и трябва да разширява зелените си площи, да продължи да инвестира в провеждането на зелени политики. Ние от EВН имаме бюджета, технологията и знанията да инвестираме в природосъобразни решения като зарядни станции за електрически автомобили, например“, заяви  Александър Сипек. Компанията застава зад зелената визия за развитие на град Пловдив на кмета Здравко Димитров и екипа му и е готова да ги подкрепи с опита на своите специалисти и с въвеждането на добри практики на европейско ниво.

 

2,081 total views, no views today