Начало Пловдив днес Големите улични ремонти започнаха

Големите улични ремонти започнаха

Голямото преасфалтиране в Пловдив започна от бул. „Санкт Петербург“.

Това е 18-атата поредна първа копка от началото на годината, но най-значимата засега, тъй като с нея стартира изпълнението на голямата процедура, обособена в три лота на обща стойност над 3 млн. лв., обясни кметът инж. Иван Тотев.

В момента само южната лента от пътното платно се затваря за движение. Ремонтът започва от бордюрите. Както при всеки обект от началото на мандата, така и сега се работи съвместно с комуналните фирми за подмяна на подземната инфраструктура.

Преди асфалтирането на „Санкт Петербург“ ЕВН ще свърже към топлопреносната мрежа стадион „Локомотив“ и общежитията на Аграрния университет. Коригираме много допуснати в миналото пропуски при строителството, изграждаме капково напояване в разделителната ивица на булеварда, посочи инж. Тотев.

В този лот е включена пълната реконструкция на булевардите „Менделеев“ и „Асеновградско шосе“.

От 7 май започва ремонтът на ул. „Гладстон“, поради което се налага затваряне на участъка от ул. „Преслав“ до бул. Руски“, а през август с обновлението на „Руски“, „Коматевско шосе“ и  „Шести септември“ се очаква да стартира съвместният проект на общината с Европейската банка за възстановяване и развитие.

7,326 total views, no views today