Начало Пловдив днес Готова е концепцията на Пловдив за Европейска столица на културата 2019

Готова е концепцията на Пловдив за Европейска столица на културата 2019

Готова е концепцията, с която Пловдив ще кандидатства в състезанието за културна столица на Европа през 2019-та година,  съобщиха кметът  инж. Иван Тотев и заместник-кметът Стефан Стоянов. Апликационната форма ще бъде внесена до края на деня в Министерството на културата и Пловдив ще бъде първият български град, който подава документи за участие в престижната надпревара.

Тази концепция е резултат от работата на много хора в последните повече от две години и е нещо, което обединява града ни, защото когато ние всички сме Заедно, когато сме обединени,  знаем, че резултатът винаги е положителен, сподели кметът на най-стария жив град в Европа Иван Тотев. В това състезание успяхме да изградим партньорски дух както сред пловдивчани и екипа, който подготви кандидатурата, така и с другите градове-кандидати. За нас е много важно този партньорски дух да продължи през целия процес на кандидатстване и на избор на културната столица. Трябва да се знае още, че в тази благородна надпревара по-важен е пътят, който трябва да се извърви, защото всеки един град ще направи промени, ще положи усилия, а неговата общественост ще бъде привлечена в този процес, който има за цел да обновява и модернизира градовете ни и да ги прави по-добро място за живеене, допълни инж. Тотев.

Пътят, партньорският дух, взаимодействието между градовете, добрият тон, добрите отношения, обменът на добри практики, опитът, който може да бъде почерпен,  са основната награда в това състезание. Естествено, който град стане културна столица на Европа през 2019-та година, ще бъде подкрепен от всички български градове и ще работим Заедно, защото това гради имиджа на България, заяви в заключение кметът на Пловдив Иван Тотев.

6,106 total views, no views today