Начало Пловдив днес Новаторски подход в реконструкцията на ул. „Димитър Талев”

Новаторски подход в реконструкцията на ул. „Димитър Талев”

Над 130 хил. лв. икономии се очаква да бъдат реализирани при реконструкцията на ул. „Димитър Талев” по пътя за Овощарския институт благодарение на прилаганата безизкопна технология при смяната на водопровода в участъка.

Това съобщиха при днешната си инспекция на обекта кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и управителят на ВиК – Пловдив Манол Генов.

В Пловдив не само даваме пример за добрата съвместна работа между различните институции, но и въвеждаме новаторски подходи, които водят до икономия на бюджетите и до по-качественото изпълнение. Дейностите в момента са уникални за България, защото за първи път се извършват в участък с дължина от 1600 метра, коментира инж. Тотев.

Вчера преодоляхме първите 200 м, заданието за днес е 300 м. Ще работим до края на седмицата, включително в събота и неделя, а след нас общината ще може да асфалтира, увери Манол Генов. При ремонта заменяме досегашните тръби Ф-100 с полиетиленовите Ф-200, което осигурява по-добро качество на водоснабдяването, допълни той.

Първата копка на пътя от входната табела на Пловдив край Овощарския институт кметът Иван Тотев направи на 7 октомври. Срокът за реконструкция на участъка до разклона за кв. Беломорски е 60 дни, а стойността е 750 хил. лв. Целта е с реализираните икономии ремонтът на ул. „Димитър Талев” да стигне до бул. Александър Стамболийски”.

6,590 total views, no views today