Начало Пловдив днес Нова детска ясла „Приказка“ отвори врати в Пловдив

Нова детска ясла „Приказка“ отвори врати в Пловдив

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров прерязаха лентата на новата детска ясла „Приказка“ в район „Тракия“.

Детското заведение, което е втората ясла в най-младия пловдивски район, е за осем групи с общо 180 деца, с разгъната застроена площ от 2916,56 кв. м и е  построено върху терен от 6763 кв.м, който се намира между блоковете 203 и 205 на ул.“Маестро Георги Атанасов“. Изградена е също млечна кухня, а дворът – с отделен кът за игра на всяка група и със своето уникално озеленяване, отговаря на най-високите европейски стандарти.

 Тридесет и пет години бяха нужни, за да се появят хора с характер  и воля да започваме и завършваме проекти в един мандат, подчерта кметът на район „Тракия” Костадин Димитров.

 С новата придобивка правим 180 родители щастливи, които спокойно ще могат да си оставят децата в яслата и да отидат на работа, заяви от своя страна кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

 В началото на годината Министерският съвет с министър-председател Бойко Борисов, отпусна целево от републиканския бюджет 4 милиона лева за строителството на две детски заведения в Пловдив – за ЦДЯ „Приказка“ и ЦДГ „Котаракът в чизми“ в район „Южен“, която се очаква да отвори врати до края на годината.

На откриването на Детска ясла „Приказка“ в район „Тракия“ присъстваха председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Бойко Борисов, народни представители, районните кметове общински съветници, родители и много гости.

12,499 total views, no views today