Начало Актуално Децата от социалните услуги в Община Пловдив вече разполагат със собствени компютри

Децата от социалните услуги в Община Пловдив вече разполагат със собствени компютри

1605181940891_2

111 чисто нови лаптопа с лицензиран софтуер получиха деца лишени от родителска грижа на територията на Община Пловдив. Преносимите компютри бяха доставени на 11 ноември и децата вече работят на тях.

Лаптопите са осигурени от Министерство на труда и социалната политика /МТСП/ по „Целева програма за подпомагане образователния процес на децата и младежите, настанени в социални услуги, делегирани от държавата дейност от резидентен тип на територията на страната и домовете за деца, лишени от родителска грижа от I до XII клас“.

“Благодарим на доставчика за бързата реакция. Това идва в един изключително подходящ момент, когато учениците от 6 до 12 клас преминават на онлайн обучение“, коментира зам.-кметът по социални дейности Анести Тимчев.

Лаптопите са модерни, бързи и с много добри възможности.

“Децата се радват на новата си придобивка, а същевременно с това се подобрява и тяхната дигитална грамотност, защото до момента те не са разполагали с индивидуално устройство”, допълни още зам.-кметът.

Програмата на МТСП цели да осигури непрекъснат образователен процес за деца и младежи, които учат и са настанени в социални услуги, в условията на епидемична обстановка. Чрез нея учениците ще могат пълноценно да участват в дистанционната форма на обучение и няма да изостават от учебния процес.

1

2,966 total views, no views today