Начало Спорт ДЕЦАТА СПОРТУВАТ НА 1 ЮНИ

ДЕЦАТА СПОРТУВАТ НА 1 ЮНИ

На 31 май (събота) от 10:00 часа в залата на УХТ-Пловдив се проведе спортен празник за деца в неравностойно положение от КСУ „Олга Скобелева”. С финансовата подкрепа на Община Пловдив бяха осигурени много спортни пособия и медали за участниците в атрактивните спортни дисциплини, щафетни игри и дърпане на въже. Екипът на Областен информационен център – Пловдив проведе интерактивна информационна среща с учениците, като се включи също в спортния празник. Под формата на игри, викторини и томболи експертите от Центъра ще запознаха подрастващите с възможностите  за интеграция на младите хора в програмен период 2014-2020 и оперативните програми в него.

Събитието се осъществи и с любезното съдействие на доброволци от Националния алианс за работа с доброволци, които през цялото време се грижеха за децата и ги насърчаваха към активен и здравословен начин на живот.

На всички участници бяха връчени медали с логото „Пловдив-европейски град на спорта 2014” от директора на Дирекция „Спорт и младежки дейности” – г-н Петър Зехтински, както и много спортни пособия, необходими за спортната им дейност в КСУ „Олга Скобелева”.

 „МАЛКИ ОЛИМПИЙЦИ” СЪБРА СТАДИОН ПЛОВДИВ

На 01.06.2014 год. Точно в 10.00ч. г-н Георги Титюков – зам.кмет по „Спорт, младежки дейности и социална политика” даде старт на уникален спортен празник, събрал 360 деца от 30 пловдивски детски градини и деца с увреждания членуващи в сдружение „Паралелен свят”.

Официални гости на събитието бяха експерти от образованието, спорта и районните кметства. Поздравителен адрес  към участниците бе прочетен от г-жа Стефка Костадинова – председател на Българския олимпийски комитет.

Мероприятието бе организирано от сдружение „Детски спорт” с финансовата подкрепа на Община Пловдив и спонсори.

Бели гълъби излетяха  в четирите посоки на света, символ на здравето и успехите на нашите деца. Малките участници преминаха на ротационен принцип през шест различни секции с игри и всички станаха победители.

Купи, медали и грамоти бяха връчени на всички участници от олимпийския ни шампион Николай Бухалов и именитата ни лекоатлетка Ива Пранджева.

Богата музикална програма съпровождаше събитието и създаде настроение за деца, учители, родители и всички гости на атрактивния спортен празник.

Спортен празник „Малки олимпийци“

Увеселения се проведоха и на стадион „Пловдив“. Спортен празник „Малки олимпийци“ 2014-та се състоя под егидата на Община Пловдив.  Участие взеха представителни отбори от тридесет общински детски градини, както и деца от Сдружение „Паралелен свят“. Над 450 деца играха и се забавляваха по случаи международния ден на детето. Официални гости бяха зам.-кмет Георги Титюков и началник отдел образование г-жа Донка Щилянова. Наградите грамоти, купи и медали бяха връчени от олимпийския шампион Николай Бухалов и Ива Пранджева.

Организатори на събитието бяха Сдружение „Детски спорт“ и ЦДГ „Мирослава“. Мотото на празника беше „Децата спортуват. Да ги подкрепим!“

 МЕЖДУНАРОДНА  РЕГАТА „ЧЕРПОКОВ”

 На 01.06.2014год. от 8.30 часа стартираха гребци в Международната регата „Черпоков”. В надпреварата взеха участие над 10 български спортни клуба, както и гостуващи отбори от Гърция. Общия брой на състезателите бе 127 във всички възрастови групи. Призови класирания и европейска слава за града ни донесоха пловдивските спортни клубове по гребане: „Черпоков”, „Хеброс” и „Тракия”.  Атрактивните гонки наблюдаваха стотици пловдивчани, които присъстваха в Деня на детето на територията на Гребна база.

 

9,596 total views, no views today