Начало Актуално Догодина нови 20 кръстовища ще бъдат включени в системата за управление на трафика

Догодина нови 20 кръстовища ще бъдат включени в системата за управление на трафика

в ОКТ (2) в ОКТ (4)

21.10.2021

Подмяна на остаряла светофарна уредба и включване на още 20 кръстовища към системата за управление на трафика. Това обсъдиха кметът Здравко Димитров, ресорният заместник-кмет Тодор Чонов и служители от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.

В момента се залага кои точно кръстовища да бъдат присъединени към видеонаблюдението в Центъра за управление на трафика от следващата година, което ще подпомогне и работата на операторите в ОКТ, които ще координират и изработят нови циклограми.

„С оглед на строително-ремонтните дейности, които извършваме в момента на важни пътни артерии в града, трафикът е затруднен, но в най-скоро време ще приключим и шофьорите ще могат да се придвижват безпрепятствено“, сподели кметът. Той коментира мерките, които се предприемат за облекчаване на трафика, особено в пиковите часове.

Припомняме, че на едно от възловите кръстовища е до Факултета по дентална медицина служители на „Пътна полиция“ и ОП „Общинска охрана“ контролират и организират придвижване на автомобили и пешеходци.

„На много места в града е необходимо да подменим кабелите на светофарните уредби и да изградим нова подземна инфраструктура. Това ще бъде съобразено и с предстоящите ремонти на улици и тротоари, така че да не се налага повторно разкопаване“, обясни заместник-кметът Тодор Чонов.

Новото общинско транспортно дружество и маршрутите на двете линии също бяха обсъдени от кмета Здравко Димитров и специалистите от ОКТ. Община Пловдив е готова с проект за подобряване на градския транспорт чрез закупуване на 20 електробуса. Това е залегнало в Плана за интегрирано развитие на общината (ПИРО).

„Ще кандидатстваме за европейско финансиране, веднага след като новите програми бъдат отворени догодина“, заяви Тодор Чонов.

в ОКТ (7) в ОКТ (5)

1,694 total views, no views today