Начало Актуално До края на месеца Община Пловдив подписва новия договор за осемте линии на градския транспорт

До края на месеца Община Пловдив подписва новия договор за осемте линии на градския транспорт

Малките автобуси вече няма да превозват пътници в градския транспорт на Пловдив

avtobus_16

„Финализираме процедурата за 8-те линии на градския транспорт, предстои в идните дни да поканим спечелилия обществената поръчка – ДЗЗД „Градски транспорт Пловдив – 2020“, за да подпишем окончателния договор за срок от 8 години“, съобщи ресорният заместник-кмет  Тодор Чонов.  Той припомни, че с това всички автобуси в градския транспорт на Пловдив ще бъдат с най-висок екологичен клас – EURO 6.

Междувременно областният управител Дани Каназирева е разрешила удължаване на мярката на Община Пловдив за извършване на транспортната услуга за 8-те линии с временни договори за още 6 месеца, тъй като срокът на предишните споразумения от месец април изтича, а все още процедурата по обществената поръчка не е напълно приключила.

С подписването на договора за третия пакет от 8 линии (4, 10, 12, 20, 22, 24, 27 и 93) Община Пловдив ще има дългосрочни договори с избрания консорциум от превозвачи, където са заложени максимални изисквания за превозните средства. Автобусите ще бъдат със места не по-малко от 70 на брой, т.е. малките автобуси, т. нар. „щъркели“ ще излязат от обществения транспорт на Пловдив.

„Това е поредната крачка към стабилизиране на общинските превози и предоставяне на по-добра услуга за гражданите и гостите на града“, заяви Тодор Чонов.

Община Пловдив продължава да разглежда последните новости и добри практики в други градове, включително и европейски по отношение на реалното внедряване електронно-билетната система.

„Ще продължим да използваме всичко въведено до момента, като надградим системата с модерни начини за плащане, безкондукторно таксуване и предоставяне на услуга, която да бъде удобна за гражданите“, заключи Тодор Чонов.

 

2,796 total views, no views today