Начало Актуално ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВОСТ И ИНОВАЦИИ В ОБРАЗОВАНИЕТО СА ВЪВ ФОКУСА НА ПРЕДЛОЖЕНИЯТА НА ГРАЖДАНИТЕ, ПОСТЪПИЛИ ПО ВРЕМЕ НА ОБЩЕСТВЕНОТО ОБСЪЖДАНЕ НА ПРОЕКТА НА ПЛАН ЗА ИНТЕГРИРАНО РАЗВИТИЕ НА ОБЩИНА ПЛОВДИВ (ПИРО) ЗА ПЕРИОДА 2021-2027 Г.

ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВОСТ И ИНОВАЦИИ В ОБРАЗОВАНИЕТО СА ВЪВ ФОКУСА НА ПРЕДЛОЖЕНИЯТА НА ГРАЖДАНИТЕ, ПОСТЪПИЛИ ПО ВРЕМЕ НА ОБЩЕСТВЕНОТО ОБСЪЖДАНЕ НА ПРОЕКТА НА ПЛАН ЗА ИНТЕГРИРАНО РАЗВИТИЕ НА ОБЩИНА ПЛОВДИВ (ПИРО) ЗА ПЕРИОДА 2021-2027 Г.

Да бъдем солидарни – това е, което трябва да направим, за да се реализира Планът за интегрирано развитие на Община Пловдив (ПИРО), каза кметът Здравко Димитров при откриване на общественото обсъждане, което се проведе на 30 март 2022 г. в залата на Общински съвет – Пловдив. Той подчерта, че приоритетните проекти за развитие на града са – водоснабдяване от каскада „Въча“, изграждане на жп линията до летище Пловдив и градска железница, разширяване и завършване на околовръстното шосе – важно както за града, така и за съседните общини. Важен приоритет е развитие на зелената система, вкл. предприемане на драстични мерки за подобряване качеството на въздуха.

Проектът на ПИРО бе представен от експерти на „БИМ Консултинг“ ООД, които разработват средносрочния стратегически документ, в който са определени актуалните проблеми, нуждите и възможностите за развитие на град Пловдив. В процеса на разработване на ПИРО са се включили над 1200 граждани, над 100 организации, получени са над 400 предложения за проекти, които са намерили място в документа.

По време на обсъждането от страна на присъстващи граждани в залата постъпиха конкретни предложения и въпроси, на които отговаряха Ангелина Топчиева, секретар на Община Пловдив, Стефан Стоянов – зам.-кмет по „Образование и бизнес развитие“ и арх. Димитър Ахрянов – главен архитект.

Всички документи, свързани с разработването на ПИРО Пловдив 2021-2027 г., са публикувани на сайта на Община Пловдив в секция „План за интегрирано развитие на Община Пловдив (ПИРО-Пловдив)“ (https://www.plovdiv.bg/piro/).

Коментари и предложения по проекта на ПИРО Пловдив се приемат на следния имейл: [email protected] в срок до 19 април 2022 г.

ПРЕЗЕНТАЦИЯ

1,309 total views, no views today