Начало Актуално Жест за пример! КЦМ 2000 АД откупи картини за 10 000 лева от Дружество на пловдивските художници

Жест за пример! КЦМ 2000 АД откупи картини за 10 000 лева от Дружество на пловдивските художници

Една добра новина пристигна днес от Дружество на пловдивските художници! В навечерието на светлите Коледни и Новогодишни празници, в очакване на отложената за 7 януари традиционна Годишна изложба на Дружеството, на която ще бъдат връчени годишните награди за живопис, графика, скулптура, N форми, млад автор и Наградата на Кмета Здравко Димитров, Меценат №1 в Пловдив – КЦМ 2000 АД отново протегна ръка на пловдивските автори, откупувайки картини на стойност 10 000 лева.

С този свой жест, мениджмънтът на КЦМ помага на ДПХ в този труден за творците период, в който поради епидемичната обстановка и предприетите мерки за борба с COVID-19 се наложи затваряне на арт пространствата за изложби и ограничаване на възможността за срещи с ценители и почитатели на изобразителното изкуство.

Жестът към пловдивските творци се случва благодарение на инициативата и партньорството на дългогодишния пловдивски артмениджър Кети Зидарова, която с радост и удовлетворение от доброто дело припомни и една стара, популярна фраза:  „Помощта е помощ, когато е навреме!“

2,549 total views, no views today