Начало Актуално Зам.-кметът Георги Титюков присъства на откриването на Контактен център за подкрепа на БЧК

Зам.-кметът Георги Титюков присъства на откриването на Контактен център за подкрепа на БЧК

2021-02-23_13-33-03 2021-02-23_13-33-04

Контактен център за подкрепа населението при преодоляване на последиците от пандемията от COVID-19 бе открит днес в Секретариата на Областния съвет на Българския червен кръст от Генералния директор на БЧК проф. д-р Красимир Гигов. Той заедно със зам.-кмета по социалните дейности на Община Пловдив Георги Титюков, зам.-областния управител Евелина Апостолова и директора на БЧК-Пловдив Таня Георгиева прерязаха лентата на новия център.

„Откриваме една нова дейност благодарение на усилията на младежката организация на БЧК-Пловдив, която е спечелила  проект за близо 700 хиляди лева.  С тези средства е осигурено оборудването и са наети опитни психолози, които да оказват  квалифицирана помощ на  нуждаещите се“, заяви проф. Гигов. Проектът се реализира по програмата на БЧК „Дейности в отговор на COVID-19”, финансирана от Американската агенция за международно развитие (USAID) и подкрепена от Международната Федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец.

На  безплатен телефонен номер 0800 11466 гражданите ще могат да се разговарят конфиденциално с консултанти на организацията и с психолог. В центъра има обособени четири работни места за  психолозите.

„Приветстваме създаването на такъв център. Община Пловдив и Българският Червен кръст развиват силно парньорство от много години и ние подкрепяме инициативите на БЧК. Мисля, че той ще помогне на хората да се справят със стреса от пандемията и откриването му е полезно и навременно“, коментира зам.-кметът Георги Титюков. Той припомни, че през м. март миналата година БЧК и общината съвместно разкриха първата гореща линия в страната  за оказване на психологическа подкрепа на гражданите в епидемиологичната обстановка.

2021-02-23_13-33-03-2

2,737 total views, no views today