Начало Актуално Зам.-кметът Илия Кирчев откри благотворителна изложба в онкологичния диспансер

Зам.-кметът Илия Кирчев откри благотворителна изложба в онкологичния диспансер

2020-07-24_13-34-37-1

Картините са дарени от възпитаници на Националната художествена гимназия

Заместник-кметът на Община Пловдив Илия Кирчев бе гост на откриването на благотворителна изложба в Комплексния онкологичен център – Пловдив. Изложбата включва 50 платна на ученици от НХГ „Цанко Лавренов”, а към нея директорът на диспансер д-р Парашкев Цветков получи още една – от Центъра за психично здраве. Картините са експонирани в коридорите, където на ден преминават между 50 и 100 пациенти, обясни д-р Цветков. Идеята за постоянната експозиция е на психолога на Онкоцентъра Елена Атанасова, а реализацията е дело на Фондация „Грижа за живот” и нейния основател Евелина Радева.

„Искам да благодаря на НХГ „Цанко Лавренов” и на нейните ученици за дарението. Благодаря на Фондацията, но най-вече на директора на КОЦ-Пловдив и на всички лекари тук. Вие се грижите не само за физическото, а и за психическото здраве на онкоболните, които в тези трудни моменти имат нужда от красота в ежедневието си.” – заяви при откриването на експозицията зам.-кметът Кирчев.

Гости на официалното откриване бяха още: директорът на общинското здравеопазване д-р Калин Калинов, кметът на Община „Родопи“Павел Михайлов и председателят на Общинския съвет в „Родопи“ – Георги Цанков.

2020-07-24_13-57-07

3,342 total views, no views today