Начало Актуално СЪБИТИЯ В СЪБОТА И НЕДЕЛЯ

СЪБИТИЯ В СЪБОТА И НЕДЕЛЯ

Отдел „Култура, археология и културно наследство“ на община Пловдив кани пловдивчани и гости на града на концерт на Духов оркестър – Пловдив, с диригент Николай Гешев, тази събота 25 юли, в 17.30 часа на стълбите на Каменица. Концертът е с продължителност 1 час до 18.30 часа)

Инициативата за изнасяне на безплатни класически и джаз концерти на открито, която община Пловдив възроди продължава и през следващите месеци.

Всяка събота надвечер с изпълнения на популярни класически произведения и евъргрийни ще се изявяват различни формации в Цар Симеоновата градина, каквато е била традицията в града още през миналия век.

Вижте датите на изявите на Духов оркестър Пловдив!

25.07     Главната улица, стълбите на Каменица                            17.30

01.08.    Цар Симеоновата градина – Виенски павилион             18:00

08.08     Цар Симеоновата градина – Виенски павилион             18:00

15.08.    Цар Симеоновата градина  – Виенски павилион            18:00

–––––––––––––––––––––––––––––––––-

Отново на 25 юли 2020, започва Фестивал за улични изкуства 6Fest, който включва две основни събития-улични музиканти в Капана и танцово-карнавално шествие по главната пешеходна улица на Пловдив. Петото издание на фестивала се провежда с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2020 г. Входът е свободен.

В танцово-карнавалното шествие по главната пешеходна улица “Княз Александър І” ще вземат участие 7 местни танцови групи от различни стилове като хип-хоп, зумба, суинг, салса, фолклор – “Dance Home”, “DS Mariposa”, “Елика”, “Emotion Dance”, “Зумба с Пепи”, “Lindy Hop”, “The Center”. Фестивалът призовава и пловдивчани да се облекат в карнавални костюми или да се маскират и да се включат в шествието заедно с танцовите формации.

Шествието започва в 19:00 ч. на 25 юли от площад „Централен“ пред Централна поща, ще премине по главната улица „Княз Александър І“ и ще стигне до Джумая джамия. По трасето ще има общо четири точки, на които групите ще танцуват – на площад „Централен“ пред пощата, на фонтана пред Община Пловдив (площад “Стефан Стамболов”), стълбите при паметника на Мильо и Джумая джамия пред Туристическия център.

Танцовото шествие ще има и свой водещ – това е актьорът Живко Джуранов, познат на пловдивската публика от играта си в Държавен куклен театър Пловдив и Държавна опера Пловдив. Шествието ще бъде предвождано от трима артисти на кокили от популярната и в Пловдив формация Театър на огъня и сенките Fireter.

Освен танцово шествие фестивалът за улични изкуства 6Fest ще оживи с музика творческия квартал Капана. От 20 до 22 часа на 25 юли в Капана ще свирят улични музиканти – цирково- музикалната формация от Пловдив „Combino Project“, импро-музикалната група “СътвоРиМи” с Мартин Петрушев и Константин Кучев и 12-годишният китарист Мерт Асенов. Ще може да видите музикантите от програмата на уличния фестивал 6Fest основно на три локации – сцена „Ядрото“ на ул. “Загреб”, площадно пространство на ул. „Железарска“ (зад Джумая джамия) и на ул „Златарска“.

Подробности за 6Fest може да откриете на Фейсбук страницата

https://www.facebook.com/6fest.streetart

и в специалното Facebook събитие

https://www.facebook.com/events/895904417586919/

–––––––––––––––––––––––––––––––––

25 юли на пл.Централен, зоната над надлез на ул „Гладстон“

В 3-тия ден от Street Food & Music Festival, гостите на фестивала ще се насладят на разнообразна музика, кулинарни демонстрации, стендъп комедия, театър, игри, работилници, вкусна храна и напитки! Най-добрите Street Food готвачи в България и ще демонстрират новите тенденции в съвременната култура на хранене. Освен това, популярни артисти и музиканти ще сготвят на живо някои от любимите си ястия и ще ни разкажат за своите тънкости в кухнята.

Хранителната арена ще бъде допълнена от множество барове, а паралелно с фестивала ще се проведе и Street GIN Fest,  в която ще откриете интересни напитки от най-добрите марки и барове в Пловдив.

Входът е свободен за всички събития от програмата на фестивала, която може да разгледате тук - https://bit.ly/2ApTyyw Събитието се организира с подкрепата на Фондация „Пловдив 2019“.

–––––––––––––––––––––––––––––––––

OPERA OPEN 2020: VIVA L’OPERETTA на 25.07 (събота) на Античния театър от 21 часа!

Каним Ви на премиерен Гала спектакъл от ежегодната поредица VIVA L’OPERETTA с още феерични валсове, бляскаво шампанско и свеж хумор! В програмата ще видите фрагменти от оперетите „Бал в Савоя“ и „Виктория и нейния хусар“, „Баядерка“, „Принцесата на цирка“, „Теменужката от Монмартър“, „Страната на усмивките“, „Паганини“, „Фраскита“ и още много музикални изненади, поднесени от солистите, хора, балета и оркестъра на Опера Пловдив!

Диригент – Константин Добройков

Режисьор – Георги Динев

Художник – Николина Костова – Богданова

Хореографи – Мариана Крънчева, Боряна Сечанова, Татяна Янева, Йеньо Лучей

Солисти:

Август Методиев, Вера Гиргинова, Георги Султанов, Евгений Арабаджиев, Евгения Ралчева, Марияна Панова, Марк Фаулър, Светлана Иванова, Велин Михайлов – гост, Лилия Илиева – гост

–––––––––-––––––––––––––––––––––––

26 юли 2020, неделя, 11.00 часа, ж.р. Тракия, пл. 2019, до магазин Лидъл,  

Представление на открито за деца на Държавен куклен театър Пловдив „Житената питка“

Отдел „Култура, археология и културно наследство“ и Държавен куклен театър Пловдив канят малчуганите на представление в един от любимите паркове на Пловдив. Проявата е част от поредицата събития, които Община Пловдив организира специално за гражданите на Пловдив през летния сезон с вход свободен и при спазване на всички противоепидемични мерки.

Житената питка

по българска народна приказка

ДРАМАТУРГИЯ И РЕЖИСУРА: Ирослав Петков

СЦЕНОГРАФИЯ И КУКЛИ: Мария Ибришимова

КОМПОЗИТОР: Кристиян Бояджиев

УЧАСТВАТ: Наталия Василева и Александър Караманов

Ще видите историята точно такава, каквато сте чували, чели или разказвали. А ако не знаете какво са „нощви“, за какво служи „маята“, от къде идва брашното… изобщо как се меси вкусна питка, ще научите от нашия спектакъл. Познатата приказка, разказана от двама странстващи хлебари. Техните чували, бъркалки, черпаци, кани и гевгири се превръщат в героите от приказката.

Следващи представления:

01.08.2020 г. – събота, 11:00 ч. – „Чук и Пук“ – парк Белите брези, район Южен

02.08.2020 г. – неделя, 11:00 ч. – „Чук и Пук“ – парк Ружа, район Западен

08.08.2020 г. – събота, 11:00 ч. – „Болен здрав носи“ – район Северен

09.08.2020 г. – неделя, 11:00 ч. – Житената питка“ – парк Каменица

–––––––––––––––––––––––––––––––––

26 юли 20 г.  на пл. Централен, зоната над надлез на ул „Гладстон“

В 4-тия, последен ден от Street Food & Music Festival, гостите на фестивала ще се насладят на разнообразна музика, кулинарни демонстрации, стендъп комедия, театър, игри, работилници, вкусна храна и напитки! Най-добрите Street Food готвачи в България и ще демонстрират новите тенденции в съвременната култура на хранене. Освен това, популярни артисти и музиканти ще сготвят на живо някои от любимите си ястия и ще ни разкажат за своите тънкости в кухнята.

Хранителната арена ще бъде допълнена от множество барове, а паралелно с фестивала ще се проведе и Street GIN Fest,  в която ще откриете интересни напитки от най-добрите марки и барове в Пловдив.

Входът е свободен за всички събития от програмата на фестивала, която може да разгледате тук - https://bit.ly/2ApTyyw

Събитието се организира с подкрепата на Фондация „Пловдив 2019“

5,224 total views, no views today