Начало Актуално Зам.-кметът Тодор Чонов присъства на конференция по повод 30 години от приемането на Конституцията

Зам.-кметът Тодор Чонов присъства на конференция по повод 30 години от приемането на Конституцията

30 години от приемането на Конституцията (4) 30 години от приемането на Конституцията (1)
Зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов присъства на конференция на тема „30 години от приемането на Конституцията – равносметка и перспектива“ с участието на министъра на правосъдието проф. д-р Янаки Стоилов.

Тодор Чонов приветства участниците от името на кмета Здравко Димитров. Той изрази убеждението си, че представените доклади ще допринесат за набелязването на пълноценен комплекс от мерки за утвърждаване ролята на Конституцията като учредителен обществен договор и източник на правото.

„Убеден съм, че работата на форума ще бъде изключително полезна, а направените изводи ще намерят реални приложения“, заяви зам.-кметът.

Министър Янаки Стоилов подчерта предизвикателствата в годините след приемането на Конституцията.

„Изминаха 3 десетилетия от приемането на Конституцията на Република България и това е достоен за отбелязване исторически факт. Тя не е само писан текст, а част от действащото право. Днешната Конституция се родее с Търновската“, коментира министър Стоилов.

Участие в конференцията взеха още областният управител на Пловдив Ангел Стоев, проф. д-р Емилия Друмева, доц. д-р Христо Паунов, доц. д-р Радослава Янкулова, доц. д-р Георги Ганчев, д-р Борислав Цеков, гл. ас. д-р Десислава Стоянкова, ас. д-р Благой Делиев.

Настоящата Конституция бе приета на 12 юли 1991 г. от Седмото Велико Народно събрание и с нея се поставя създаването на демократичната държава и общество.

2,169 total views, no views today