Начало Актуално Започват „Дните на младото вино“. 4 интересни, тематични събития „подгряват“ голямото откриване на фестивала „Дефиле на младото вино“

Започват „Дните на младото вино“. 4 интересни, тематични събития „подгряват“ голямото откриване на фестивала „Дефиле на младото вино“

дизайнерско дефиле

22.11.2021

13-тото издание на „Дефиле на младото вино” ще се проведе на 26, 27 и 28 ноември 2021 г. под откритото небе на Стария град на Пловдив. Възрожденските къщи по традиция ще отворят гостоприемно врати за срещи с приятели, дегустация на български вина, културни събития, вкусна храна и много забавления. „Дните на младото вино“ всяка година предхождат „Дефилето на младото вино“, като предлагат интересна програма, културни събития, лекции и дегустации, в седмицата преди официалното откриване.

Дните започват днес! Вижте какво предстои:

 

На 22 ноември (понеделник) от 18:00 часа в Културен център Тракарт, в първия ден от „Дните на младото вино“, Съвет по туризъм Пловдив и Орфей Клуб Уелнес организират едно нетрадиционно и любопитно събитие -  дизайнерско дефиле „Fashion Cheers“ .  Дефилето „Fashion Cheers“ е с участието на Спаска Георгакева – художествени тъкани, Дияна Чолакова – мода с български шевици и Денислава Станева- любимо пловдивско сопрано. Продуцент  е „Орфей Клуб Уелнес“ АД. Входът е свободен.  За да посетите събитието е необходимо да притежавате валиден „Зелен сертификат“.

 

На 23 ноември (вторник) от 18:00 часа, с вход свободен, в Ресторант „ЧорапЪ“ (ул. „Христо Дюкмеджиев“ 19) ще ви срещнем с Екатерина Терзиева. През втория ден от „Дни на младото вино“ тя ще ни представи презентация „Винени и кулинарни преживявания със СлоуТурс.БГ“.

Местата са ограничени. Препоръчва се резервация на телефон: +359 894 321 401

Посещението на събитието е с наличие на валиден „Зелен сертификат“.

 

На 24 ноември (сряда) от 18:00 часа в третия ден от „Дните на младото вино“, Съвет по туризъм Пловдив кани на представяне на трето преработено издание на книгата „Запознайте се ПЛОВДИВ и още“ с автор Румяна Титерякова. Събитието отново е в Културен център „Тракарт“  и е с вход свободен. Посещението ще става с валиден „Зелен сертификат“.

Най-новият пътеводител за Пловдив и региона е под знака на Университетското издателство „Паисий Хилендарски“. Между неговите 300 страници се редуват легенди и исторически факти за Пловдив, Асеновград, Хисаря и Старосел, фотографски илюстрации на Димитра Лефтерова и карта на Ваня Аргирова. Авторът на книгата Румяна Титерякова е дългогодишен екскурзовод, под чието име са познати още две издания на пътеводители.

 

На 25 ноември (четвъртък) от 18:00 часа, в Къща за гости HillHouse (ул. „Съборна“ 27), в четвъртия ден от „Дните на младото вино“, ще разберем „Как 14 държави отпразнуваха международния ден на мавруда“. Каним ви на интересна и полезна презентация на Българската асоциация на винените професионалисти.

Входът е свободен, но местата са ограничени. Препоръчва се резервация на телефон: +359 894 321 401. Посещението на събитието е с наличие на валиден „Зелен сертификат“.

 

„Дефиле на младото вино“ и „Дни на младото вино“ се организират от сдружение Съвет по туризъм – Пловдив и Община Пловдив. Финансира се от „Годишната програма за развитие на туризма на Община Пловдив за 2021 г.“

 

Напомняме Ви, че утре 23.11.2021, вторник, в 11.00 часа в Малка конферентна зала на Дома на културата „Борис Христов“ ще се проведе пресконференция, по време на която ще научите детайли от програмата на 13-тото издание на „Дефиле на младото вино” ( 26-  28 ноември 2021)

1,990 total views, no views today