Начало Актуално Започна реконструкцията на „Дунав“ – „Брезовско шосе“ по Водния проект

Започна реконструкцията на „Дунав“ – „Брезовско шосе“ по Водния проект

копка-Дунав-Брезовско шосе (1) копка-Дунав-Брезовско шосе (2)

22.11.2021

Заместник-кметът Пламен Райчев направи първа копка на един от най-големите обекти, който е част от Водния проект. Строителните дейности обхващат реконструкция на канализационната и водопроводна мрежа по булевардите  „Дунав“ и  „Брезовско шосе“. Общата им стойност е 18 350 704, 36 лв., съфинансирането от Община Пловдив е в размер на 1,8 млн. лв., а срокът за изпълнение е две години.

„Строителството ще се осъществява на етапи, така че да не се спира автомобилното движение. Обектът е разделен на етапи и ще се затварят само участъците, където ще се работи. Фирмата изпълнител трябва да монтира тръбите за 14 месеца“, посочи заместник-кметът Пламен Райчев.

Предвижда се подмяна на канализационен колектор с дължина 2896 м. л. и водопроводи с дължина 3084 м. л. Трасето на колектора е ситуирано по западното платно на ул. „Брезовско шосе“ и по северното платно на бул. „Дунав“. Водопроводите ще се изграждат по бул. „Дунав“, като в северното платно ще има нов магистрален водопровод, а в южното платно на бул. „Дунав“ – хранителен водопровод.

Пътните платна на двата булеварда ще бъдат преасфалтирани и обновени. Тези, които не са в обхвата на проекта, ще бъдат реконструирани със средства от бюджета на общината.

Пламен Райчев уточни, че в кв. „Захарна фабрика“ и в карето на ул. „Победа“ и булевардите „България“, „Дунав“ и „Марица“ ремонтните дейности са приключили на 100%, като са обновени повече от 40 улици заедно с водопровода и канализационния колектор. В квартал 2 около ул. „Карловска“ строителството е приключило напълно.

„В момента работим около и срещу Панаира. Надявам се да приключим в срока, който е поставен – до края на 2023 година“, заключи ресорният заместник-кмет.

Продължава и работата по проекта за изграждане на нова пречиствателна станция, като изпълненото до момента е на 35%.

2,216 total views, no views today