Начало Събития ЗАПОЧВА ФЕСТИВАЛЪТ „ЧЕРНАТА КУТИЯ“

ЗАПОЧВА ФЕСТИВАЛЪТ „ЧЕРНАТА КУТИЯ“

Започва 11-то издание на Международния фестивал за театър и съвременен танц „Черната кутия“ – 2017

Единадесетото издание на Международния фестивал за театър и съвременен танц „Черната кутия“ ще се проведе от 31 май до 6 юни 2017 г. в Пловдив, под патронажа на Министерство на културата. От създаването през 2007 г. до днес, Община Пловдив традиционно застава зад проявата и през 2017 г,. фестивалът отново е част от Календара на културните събития за 2017 г. , като финансовата подкрепа е в размер на 36 000лв.

На специална пресконференция в заседателната зала на Община Пловдив, с участието на Александър Държиков, заместник-кмет „Култура и туризъм“, Недялко Славов и Слава Младенова от едноименната фондация „Черната кутия“, днес бяха представени акценти от програмата на фестивала, която включва в рамките на 7 дни общо 16 международни събития –  театър, пърформанс, съвременен танц, майсторски класове, уъркшоп и други.

„Фестивалът работи много активно за каузата „Пловдив – 2019“, отбеляза Недялко Славов, който благодари специално на партньорите на 11-тото издание: Община Пловдив, Посолството на Израел, Посолството на САЩ, Посолството на Белгия, Посолството на Австрия, Италианския културен институт, National Culture and Arts Foundation – Taiwan, ЕГ „Ив. Вазов“ – Пловдив, Драматичен театър – Пловдив, Куклен театър – Пловдив, Галерия УПАРК, Клуб „Петното на Роршах“, Dance Station Plovdiv и Фондация „Пловдив 2019“.

„Сигурен съм, че всички прояви от програмата ще оставят трайни впечатления и ще донесат истинска наслада на публиката. И е хубаво да се видят всички, ако разбира се човек има тази възможност. С нетърпение очаквам откриването“ каза заместник-кметът Държиков.

Официално откриване е на 31 май от 19 часа в Камерната зала на Драматичен театър – Пловдив с представлението „Джоузефина“ на белгийската ChaliWate Company. Спектакълът „Джоузефина“ е носител на редица награди. Coups de coeurs на Vue sur la Relève Festival – Montréal (2009). Избран е за най-добър спектакъл на Festival Internacional de Teatro Nuevo Leon в Монтерей, Мексико (2011). Получава наградата на публиката на Feria Internacional de Teatro y Danza de Huesca, Испания (2012) и е селектиран за Prix de la critique (2013) – Белгия, в категория „Откритие“. Режисура и изпълнение – Сандрин Еуро и Сикер Дюриу,  драматургия – Катя Монтеняк, декор – Карин Галарно и Тибо Ванден Стийн, светлинен дизайн -Фредерик Гравел и Жероме Дежан, озвучаване – Нанси Бусиер. Гостуването на продукцията се осъществява с подкрепата на Белгийското посолство в България.

Вижте пълната програма на 11-ия Международен фестивал за театър и съвременен танц „Черната кутия“ – 2017 на официалния сайт

 http://blackbox-fest.com/index.php/bg/program2017

6,773 total views, no views today