Начало Пловдив днес Започна големият проект за обновяване на тротоарите в Пловдив

Започна големият проект за обновяване на тротоарите в Пловдив

Унипаваж, съчетан с 20-сантиметрова лента от традиционните каменни павета, заменя старата трототоарна настилка на площад  „22 септември” в Пловдив.

Такава комбинация ще използваме за всички улици, които водят към центъра и по които преминава туристическият поток, отбеляза кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, който инспектира обекта.

Подмяната на тротоарите на ул. „Преслав”, която стартира от площада, е част от големия проект на общината за обновяване на тротоарните настилки в целия град. За неговата реализация, която ще продължи основно през 2014 г., Общинският съвет гласува 3 млн. лв.

Вече са сменени тротоарни настилки в източната част на бул. „Източен”, реконструкции предстоят на „Антим І”, а в началото на следващата година обновлението ще обхване улиците от пешеходната зона на града с нейното допълнително разширение.

В проекта се включват и зони по желание на районните кметове, като най-много заявки досега са подадени от администрацията на „Южен”.

Новите тротоари са качествени, естетични и здрави, отбеляза инж. Тотев. Навсякъде, където има възможност, поставяме антипаркинг колчета, за да се ограничи неправилното паркиране на автомобилите по тротоарите, допълни той и призова гражданите да бъдат внимателни и да пазят новите придобивки в Пловдив.

6,974 total views, no views today