Начало Пловдив днес Пъстроцветен Панаир на занаятите започна на Малката главна

Пъстроцветен Панаир на занаятите започна на Малката главна

На Римския стадион в Пловдив кметът инж. Иван Тотев откри втория Панаир на занаятите, организиран съвместно от общината и Регионалната занаятчийска камара.

Над 1400 занаятчии, пазители на българския дух и култура членуват в камарата, посочи нейният председател Тони Симидчиева и благодари за подкрепата на Община Пловдив за превръщането на панаира в традиционно събитие.

Още при първото си издание през септември миналата година в Стария град панаирът предизвика голям интерес и събра невиждани години наред посетители, припомни инж. Тотев. Вече мислим и за третото издание на панаира, което ще съвпадне с празниците на Стария град, допълни той.

Такива хубави събития имат директна връзка с хората, тъй като това, което правим в момента, се вижда на улицата, подчерта кметът. Радвам се, че днешното откриване е точно на Римския стадион, който години наред беше скрит под земята от очите на пловдивчани, а вече можем да го видим, заяви инж. Тотев. Той съобщи, че вече е готов проектът за втория етап от реконструкцията на Римския стадион. Това са все хубави новини за Пловдив и с толкова много мотивирани хора градът ни го очаква прекрасно бъдеще, каза още кметът.

Многобройна публика от граждани и туристи бе привлечена от откриването на панаира и прекрасните изпълнения на ансамбъл „Тракия“. Над 50 занаятчии ще показват своето майсторство в шатри, разположени на обновената Малка Главна – ул. Райко Даскалов“. Панаирът на занаятите ще продължи до 12 май.

10,589 total views, no views today