Начало Пловдив днес Кметът направи първа копка на бул. „Никола Вапцаров“ в район „Южен“

Кметът направи първа копка на бул. „Никола Вапцаров“ в район „Южен“

Върху една от многобройните кръпки по бул. „Никола Вапцаров“ кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и директорът на ВиК Валентин Василев направиха първата копка  от реконструкцията в участъка от ул. „Стефан Стамболов“ до бившето кино „Тракия“.

За около два месеца се очаква ВиК да смени цялата подземна инфраструктура, свързана с дейността на дружеството, а за 20 дни след това общината ще асфалтира.

Булевард „Никола Вапцаров“ е сред приоритетните ни обекти, през метър-два ставаха аварии, а след тях се появяваха кръпка до кръпка, обясни Василев. Булевардът е включен в инвестиционната ни програма още преди две години, но поради лошите комуникации с управлението на общината в предишния мандат, реализацията му започва едва сега. Добрата практика за съвместна дейност с градското управление започна още миналата година и ще продължи и в другите квартали на града. 50-60 години напред живеещите там няма да имат проблеми с водопроводите, а повишеното след реконструкцията налягане ще осигури винаги и достатъчно вода по най-високите жилищни блокове, увери директорът на ВиК.

В този мандат полагаме големи усилия за „Южен“, тъй като през последните години по една или друга причина той е сред най-изостаналите райони, подчерта кметът инж. Иван Тотев. Още миналата година за „Южен“ бяха заделени най-много средства за ремонта на 24 улици, изграждането на тротоари и осветление.

Предстои реконструкция на Коматевско шосе, преасфалтиране на Коматевския възел, проектиране на ул. „Даме Груев“ и на бул. „Македония“ с продължение до „Александър Стамболийски“, отбеляза кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Междувременно продължават ремонтите и по вътрешно квартални улици. В момента се правят разчети и се търсят възможности за допълнително финансиране в размер на около 200 хил. лв. за асфалтиране на ул. „Братя Бъкстон“.

5,730 total views, no views today