Начало Актуално Започна преасфалтиране на един от входовете на парк „Лаута”

Започна преасфалтиране на един от входовете на парк „Лаута”

remont_ul_g_danchov

Кметът на „Тракия” Костадин Димитров инспектира днес старта на строително-ремонтните дейности на улица „Георги Данчов”. В капиталовата програма на района е заложено преасфалтиране на участъка от 26-ти блок до входа на парк „Лаута”. В следващите седмици предстои фрезоване, почистване на участъка, полагане на два пласта асфалт, ремонт на бордюри и шахти. Участъкът, който ще бъде реконструиран, е 4000 квадратни метра.

Фирмата-изпълнител е създала временна организация на движение по пътната артерия, като са поставени необходимите предупредителни знаци, а живеещите в съседство на обекта са предупредени за ремонта.

„С тази реконструкция решаваме последния инфраструктурен проблем, който касае основния достъп до парка. През последните години усилията ни бяха насочени към изграждането на основната алея, монтирането на осветление, на спортни, детски площадки и други атракции в „Лаута”. Резултатът е, че вече мястото е предпочитано от пловдивчани за спорт, отдих и събития”, коментира кметът на „Тракия” Костадин Димитров и допълни, че следващият приоритет ще бъде разширяване на алейната мрежа в парка.

2,763 total views, no views today