Начало Актуално За осми път „Кафе на толерантността“ в Пловдив

За осми път „Кафе на толерантността“ в Пловдив

3 4

11.02.2022

„Благодаря, че за поредна година се събираме и живеем заедно без конфликти. Пловдив назад във времето и сега показва, че тук никога не имало проблеми на верска основа. Ние сме град на толерантността“ каза в своето приветствие кметът Здравко Димитров по време на традиционното „Кафе на толерантността“.

За осми път представители на различните общности и религии в Пловдив се събраха в Джумая джамия, по покана на джамийското настоятелство, за да демонстрират мирното съжителство между етносите в града. Сред официалните гости бяха още областният управител Йордан Иванов, председателят на общинския съвет Александър Държиков, генералният консул на Р Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю и дългогодишни съмишленици на инициативата от различни организации.

По време на срещата кметът обяви, че Пловдив вече заема 4-то място в класацията за най-добра европейска дестинация за 2022-а година. „Смятам, че този успех надгражда титлата „Европейска столица на културата“ и е доказателство, че градът ни се развива в правилната посока и тук живеят прекрасни хора“, допълни още Здравко Димитров.

На традиционното събиране бяха припомнени вандалските прояви над Джамията в центъра на града през 2014-а година, станали повод година по-късно да се сложи началото на ежегодната проява с послание за мир и разбирателство.

2,049 total views, no views today