Начало Актуално Ученици садиха дръвчета пред Хуманитарната гимназия в Пловдив

Ученици садиха дръвчета пред Хуманитарната гимназия в Пловдив

zalesitelna_akciq_1 zalesitelna_akciq_3

zalesitelna_akciq_5 zalesitelna_akciq_7

11.02.2022

Красиви иглолистни дръвчета засадиха  единайсетокласници от Хуманитарната гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ в зелената площ пред училището.

Идеята на учителките по химия Янушка Узунова и по биология – Евгения Пайташка, бе подкрепена от директора Емил Начев, а кметът на район „Централен“ Георги Стаменов и директорът на ОП „Градини и паркове“ Веселин Козарев съдействаха за нейното осъществяване.

За да заредят новозасадените дръвчета с позитивна енергия и те да се развиват добре, талантливи момичета изпяха народна песен.

„Убеден съм, че, минавайки след години оттук, всеки ще познае дървото, което днес посади, и ще знае, че е допринесъл поне мънично за екологията на нашия град“, коментира районният кмет Стаменов.

„Радвам се, като видя млади хора да садят дървета. Вярвам, че ще се грижат за тях и ще ги пазят“, допълни Козарев.

И двамата се ангажираха да положат усилия тук да се изгради и поливна система, тъй като наблизо неотдавна от „Градини и паркове“ са направили нов сондаж.

Освен 10-те иглолистни дръвчета бяха засадени и 200 храста лигуструм, с които да се възстанови живият плет край зелената площ пред гимназията.

2,156 total views, no views today