Начало Пловдив днес За първи път Пловдив с бюджет преди Нова година

За първи път Пловдив с бюджет преди Нова година

За първи път в историята на Пловдив Бюджет 2013 бе приет в края на 2012-та година. Това е изключително показателно за работата на администрацията, за работата на комисиите в Общинския съвет, за плановия начин на работа на общината, коментира кметът инж. Иван Тотев. Той поясни, че това са повече  време и възможности за общинската администрация. Бюджетът е по-голям, по-добър, има повече пари за всяко звено в администрацията, начертани са приоритети за следващата година, като основните ще бъдат изграждането на големи инфраструктурни обекти и осветлението на Пловдив, допълни инж. Тотев.

 Общината ще има догодина 191 486 000 лева, без в сумата да е включен преходния остатък. Държавно делигиранетие дейности в Бюджет 2013 са 90 963 000 лева. Ръстът в сравнение с миналата година е 8 000 051 хиляди лева за образование, здравеопазване, социално осигуряване.

 Местните дейности, които формират една значителна част от бюджета, догодина са планирани в размер 100 523 000 лева, като нарастването им е с 14.2 процента.

 Около 30 милиона лева се очаква да бъде преходния остатък. Той ще бъде разпределен в края на януари, като тази сума ще се отрази, както в приходната, така и разходната част в Бюджет 2013 на Пловдив. Много е важно да се подчертае, че остатък няма отношение към изпълнението на бюджета, но има важно отношение към номила на бюджета, който ще бъде формиран, заяви инж. Тотев.

 Това е бюджет на удовлетворението на общинската администрация и на гражданите, който ще донесе блага, коментира кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

6,385 total views, no views today