Начало Пловдив днес Пловдив осинови горичка и спаси 1700 фиданки

Пловдив осинови горичка и спаси 1700 фиданки

Пловдив осинови горичка в навечерието на Коледа. Вместо да режем живи дръвчета за Рождество, спасихме 1700 фиданки. Зелената акция, подета от Green Team- България и WakeЪп, със сериозното медийно рамо на Под тепето и Медия кафе, бе прегърната лично от кмета Иван Тотев и общинско предприятие „Градини и паркове“. А с резултатите се гордеем всички- дарихме с втори живот 1700 обречени дръвчета. Те бяха последните живи питомци на прословутия разсадник в Ивайловград, които щяха да загинат, ако не се бяха намесили всички ентусиасти, медии и представителите на местната власт.

След като бе запознат с проблема от Под тепето, кметът Иван Тотев реагира мигновено. Директорът на „Градини и паркове“ Стоян Алексиев организира скоростно спасителна акция заедно с еколозите от Green Team- България и WakeЪп и 1700 обречени дръвчета, от които 1000 черни борчета и 700 дъба, живеят втори живот. Те бяха преместени в пловдивския разсадник. След като отраснат достатъчно, дръвчетата ще бъдат засадени на определено за мини горичка пространство в рамките на града.

 Благодарим на всички, които взеха присърце въпроса и с усилията на които успяхме да спасим 1700-те дръвчета, които след време ще красят Пловдив и ще дават въздух на града ни.

6,875 total views, no views today