Начало Актуално Здравко Димитров и Любо Ганев връчиха осмата поредна титла на волейболистките на „Марица” Пловдив

Здравко Димитров и Любо Ганев връчиха осмата поредна титла на волейболистките на „Марица” Пловдив

3 4

28.03.2022

Кметът на Община Пловдив Здравко Димитров и президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев връчиха осмата поредна шампионска титла на волейболистките на „Марица” Пловдив. Във втория финален двубой от шампионата пловдивчанки спечелиха с 3:0 гейма срещу ЦСКА и прибавиха нов трофей във витрината си. Този път успехът бе извоюван пред погледа на публиката, изпълнила зала „Сила”, която приветства титлата на своите любимки, след като пандемичните мерки не позволиха това да се случи миналата година.

„Волейболистките на Марица за пореден път доказаха, че са най-добрият отбор на България и спечелиха убедителна победа в днешния мач. Поздравявам ги със заслужения успех и им благодаря за позитивните емоции, които ни носят”, заяви Здравко Димитров след срещата. Той добави, че Община Пловдив оценява постигнатото от волейболния клуб и още тази година ще започне строителството на две тренировъчни зали – за волейбол и за баскетбол, на общински терен в район „Западен“.

Жълто-сините победиха за по-малко от 70 минути игра, като в отделните части спечелиха с 25:16, 25:19 и 25:12. Така възпитаничките на треньора Борислав Крачанов завършиха шампионата без нито една загуба и са в серия от 137 поредни победи.

4,406 total views, no views today