Начало Актуално Кметът Здравко Димитров връчи награда ИКАР за чест и достойнство на пловдивския актьор Симеон Алексиев

Кметът Здравко Димитров връчи награда ИКАР за чест и достойнство на пловдивския актьор Симеон Алексиев

награда Икар (4) награда Икар (5)

28.03.2022

„За мен е привилегия и гордост да връча наградата ИКАР в категорията „За чест и достойнство“  на обичания от всички, не само в нашия Пловдив, но и в цяла България, актьор Симеон Алексиев. Тази специална награда показва, че Симеон е не само голям творец, но и голям човек. Това е признание на театралната гилдия към един от доайените на Драматичен театър -Пловдив е гордост не само за мен, но и за цялата общност на Пловдив“. С тези думи кметът Здравко Димитров се обърна към носителя на специалната награда и в тазгодишните награди на Съюза на артистите ИКАР 2022.

„Благодаря на Съюза на артистите и разбира се на Христо Мутафчиев. Благодаря на пловдивския театър и на град Пловдив, че се превърнаха в моя съдба и ме направиха безмерно щастлив. Посвещавам тази награда на моя учител проф. Елка Михайлова, която беше достоен човек“, каза в своите благодарности един от доайените на Драматичен театър –Пловдив Симеон Алексиев.

Драматичен театър „Николай О. Масалитинов“ получи отличие и в категорията „Майсторско техническо осъществяване“ за спектакъла „Коприна“ по романа на Алесандро Барико, реж. Диана Добрева и „Укротяване на опърничавата“ от Уилям Шекспир, реж. Стайко Мурджев

Церемонията по връчване на 48-те национални награди за сценични изкуства ИКАР се състоя в Народен театър „Иван Вазов“ в Световния ден на театъра – 27 март.

1,815 total views, no views today