Начало Актуално Здравко Димитров: Създаваме набирателен фонд „Пловдив заедно срещу COVID-19“

Здравко Димитров: Създаваме набирателен фонд „Пловдив заедно срещу COVID-19“

brifing3

„Създаваме набирателен фонд „Пловдив заедно срещу COVID-19“. Средствата ще се набират по сметките на общината и ще се използват за необходимата животоспасяваща медицинска апаратура“. Това съобщи кметът Здравко Димитров по време на днешния онлайн брифинг, който беше излъчен през неговата фейсбук страница и тази на общината.

По думите му фондът се създава като резултат от множеството обаждания на представители на бизнеса, които искат да подкрепят Община Пловдив в усилията й в този труден за всички момент. Набирателната сметка ще бъде публикувана на сайта на общината. „Благодаря им, а също така благодаря на народните представители от 16 и 17 МИР, които се отзоваха на среща, на която обсъдихме възможността за създаване на лаборатория за изследване на хора със съмнения за коронаврус“, заяви още кметът. Той изрази увереност, че до края на месеца тя ще започне да функционира.

„Получаваме сигнали от медиите и през нашите социални мрежи, че някои от работодателите все още не са осигурили необходимите облекла на работниците си. Надяваме се, че това е заради големият дефицит на предпазни средства, но получавам уверения от тях, че са взели всички предписани за това мерки“, подчерта Здравко Димитров. Според него е важно производствата да работят и да подкрепят икономиката, но е важно да се предпазват и хората, за да няма напрежение. В цялата страна има недостиг на лични предпазни средства, общината прави всичко възможно за осигуряването на маски и дезинфектанти. Нашата заявка е предадена на Областния кризисен щаб, оттам ще стигне до Националния оперативен щаб. Всички мерки, предприети от общинския кризисен щаб в изпълнение на препоръките на Областния и Националния оперативни щабове се изпълняват стриктно и по график.

Сметки на фонд „Пловдив заедно срещу COVID-19“

Инвестбанк АД Пловдив

В лева:

IBAN: BG 50 IORT 73753102000000

BIC: IORTBGSF

В евро:

IBAN: BG 04 IORT 73753402000003

BIC: IORTBGSF

В долари:

IBAN: BG 58 IORT 73753402000001

BIC: IORTBGSF

4,068 total views, no views today