Начало Актуално Общината открива Координационен център за подпомагане на хора в нужда

Общината открива Координационен център за подпомагане на хора в нужда

brifing-18.03.2020 (1)

Общината открива Координационен център за подпомагане на хора в нужда, в който ще работят и горещи телефони със следните номера 0878 371 710 и 0878 371 449. Това съобщи зам.-кметът по социалните въпроси Анести Тимчев по време на онлайн брифинга, който беше излъчен през фейсбук страницата на кмета Здравко Димитров и тази на общината.

„Днес започваме специална работа с така наречените медицински медиатори в кварталите „Столипиново“ и „Шекер махала“. Действията на медицинските координатори ще бъдат подпомогнати от социални работници и от активистите на ромски фондации“, съобщи Анести Тимчев. По думите му тези квартали ще се работи за подобряване на хигиенната култура на населението. Отделно от това голяма част от тези хора работят в чужбина и те могат да се върнат обратно и ще бъдат поставени под карантина, каквито са разпоредбите на Националния оперативен щаб. Именно там ще бъдат най-полезни медиаторите, за да предоставят информация и цялата система трябва да дават през цялото време информация за пристигащите и дали те са преминали така наречените входящи медицински прегледи. Те ще бъдат включени в специален регистър, който ще се води от соицалните работници на общината, съвместно с РДВР.

В координационния щаб за социални услуги ще работи екип от 6 души – психолози, педагог, социален работник. От 7 до 19:00 часа всеки ден координационният щаб ще приема обажданията на хора, които имат нужда от социална подкрепа. Центърът ще работи в тясна координация с РДВР и дирекция „Социално подпомагане“, с районните кметове, ще привлече доброволци от БЧК и формированието „Пловдив 112“.

По разпореждане на кмета Здравко Димитров е направен анализ на социалните услуги. На тази база имаме готовност да подпомогнати всички самотни и нуждаещите се хора, като и тези в неравностойно положение и изпаднали в беда, допълни Анести Тимчев.

4,844 total views, no views today