Начало Пловдив днес Зелена енергия в три детски заведения в район „Тракия”

Зелена енергия в три детски заведения в район „Тракия”

Фотоволтаични централи предстои да заработят скоро върху покривите на три детски градини и ясли в район „Тракия” – ОДЗ „Д-р Едгар Бароу“ , ДЯ „Слънчев рай“ и ЦДГ „Еделвайс“. На старта на монтажните дейности в ОДЗ „Д-р Едгар Бароу“  присъстваха заместник-кметът на Пловдив инж. Димитър Кацарски  и кметът на „Тракия” Костадин Димитров .

Фотоволтаиците са с 15 киловата инсталирана мощност и са дарение от фирма „Урмет Груп” – една от водещите европейски компании в производството на зелена енергия. Договорът за присъединяване към ЕВН вече е сключен, очакваната печалба за общината е в размер на 2500 лв. за фотоволтаик, съобщи кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

Избрахме Пловдив като начало на световната дарителска кампания, която започваме, защото в лицето на кмета инж. Иван Тотев, заместник-кмета инж. Димитър Кацарски и кмета на район „Тракия” Костадин Димитров Община Пловдив най-бързо сред всички останали общини в страната откликна на нашите изисквания, обясни представителят на „Урмет България” Стойчо Андреев. С изграждането на тези съвременни централи ще докажем както тяхната безопасност, така и ефективността им. Спестените от бюджетите на детските заведения средства за енергия могат да се пренасочат към по-полезни за възпитаниците им дейности, допълни той.

6,902 total views, no views today