Начало Пловдив днес Състезатели от 27 страни на турнира „Дан Колов“

Състезатели от 27 страни на турнира „Дан Колов“

Над 250 състезатели от 27 държави от цял свят ще участват в 51-я Международен турнир по свободна и класическа борба „Дан Колов – Никола Петров“, който ще се проведе в Пловдив от 15-ти до 17-ти февруари 2013 година. Това стана ясно на пресконференция на заместник-кмета Георги Титюков, генералния секретар на Българската федерация по борба Валентин Савов и председателя на спортен клуб по борба „Локомотив“ Добромир Дамянов.

В новата зала на Пловдивския университет сили ще мерят олимпийски, световни и европейски медалисти от най-големите сили в този спорт като Русия, Азербайджан, Турция, САЩ и други. Сред тях са олимпийският шампион в Лондон Якоб Варнер от САЩ, третият на олимпиадата и световен шампион за 2009 г. Кьонг Ил Янг от Северна Корея, носители на титли и медали от световни и европейски първенства.

Четирима пловдивчани ще участват в надпреварата. Това са състезателите класически стил Петър Алуечев от Локомотив Пд (кат. до 66 кг), съотборникът му Николай Байряков (84 кг) и състезателят свободен стил Георги Средков (Локомотив Пд) (96 кг), както и Кристина Велева (Тракиец Пд) (51 кг). В свободния стил ще участва и асеновградчанинът Димитър Кумчев (Асеновец) (120 кг).

Схватките стартират в петък – 15.02.2013 г., от 13.30 часа. Официалното откриване ще започне в 17.00 часа на същия ден. Входът е свободен за всички граждани.

6,367 total views, no views today