Начало Актуално Зелена светлина за кино „Космос“ и улица в „Западен“

Зелена светлина за кино „Космос“ и улица в „Западен“

kmet_mrrb

14.03.2024

Кметът Костадин Димитров подписа споразумения за финансиране на два ключови обекта

Кметът на Пловдив Костадин Димитров подписа днес в Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ споразумения за финансиране от републиканския бюджет на проектите за реконструкция на кино „Космос“ и улица „Генерал Колев“.

„Реализацията на проекта за кино „Космос“ е приоритет, който ще осъществим, за да може Пловдив да има модерен културен център по всички съвременни стандарти, както и ново, градско площадно пространство. Този проект е един от символите на Европейска столица на културата 2019 и на градивния потенциал на гражданската енергия“, посочи кметът на Пловдив.

Костадин Димитров благодари на заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов за свършената до момента работа.

Сумата, която държавата отпуска за кино „Космос“ е 4 млн. лева, а за реконструкцията на ул. „Генерал Колев“  – 1,5 млн. лева.

„Проектът за улица „Генерал Колев“ е важен за жителите на целия град. По време на мандата предвиждаме поетапно обновяване на инфраструктура във всички райони”, допълни кметът на Пловдив Костадин Димитров.

2,990 total views, no views today