Начало Актуално Иво Сиромахов гостува в петък в Регионалния природонаучен музей в Пловдив

Иво Сиромахов гостува в петък в Регионалния природонаучен музей в Пловдив

Снимка Личен архив, Сиромахов

13.03.2024

Обичаният български писател, сценарист, актьор, драматург и телевизионен водещ Иво Сиромахов ще се срещне с пловдивската публика на 15-ти март (петък) от 18:00 часа в зала „Планетариум“ на Регионалния природонаучен музей. Събитието е част от поредицата срещи с популярни личности, които екипът на  РПНМ – Пловдив организира.

„Целта на тези срещи е да предоставяме възможност на нашите малки и големи посетители да се докоснат до известни личности, които имат своите успехи в различните сфери на обществения живот – наука, спорт, култура, изкуство и други. Този петък, популярният писател и телевизионен водещ ще зарадва своите почитатели в Пловдив с интересни и забавни разкази и представяне на част от своите книги“, разказа гл. ас. д-р Огнян Тодоров, директор на Регионален природонаучен музей – Пловдив.

Входът за събитието е свободен!

Иво Сиромахов е роден на 29 декември 1971 г. в София. През 1990 година завършва Националната гимназия за древни езици и култури. Висшето си образование завършва през 1996 година в НАТФИЗ, магистър по театрална режисура. Работи като режисьор в Малък градски театър „Зад канала“ и Театър „Българска армия“. От май 2000г. работи като сценарист, актьор и телевизионен водещ в “Шоуто на Слави” в BTV и в телевизия „Седем осми“, където се изявява също като водещ и актьор. Публикувал е множество авторски текстове в списанията „MAXIM“ „Playboy“, „Hustler“ и „MAX“.

По театралните сцени са поставяни пиесите му „Българско криминале“, „Операцията“ „Островът“ и „Любовни истории“. През 2021 година заедно с режисьора Златомир Молдовански основава продуцентската компания „БГ комедия“. Компанията създава театрални спектакли, в които участват някои от най-изявените български актьори. Фокусирана е върху съвременната драматургия, емоционалния театър и интелигентния хумор. Автор е на двадесет и девет книги и на тринадесет пиеси.

Носител е на „Наградата за дебют в областта на изкуствата“ – 1995 г., „Цветето на Хеликон“ за най-продавана книга от български автор („Моят таен любовен живот“) – 2014 г., Награда на Народната библиотека „Иван Вазов“ (Пловдив) – „Любим автор на Пловдив“ – 2014 г., „Златно перо“ за принос към българската култура и изкуство– 2021 г. и Награда на детското жури от Националния фестивал на детската книга “Константин Константинов” – 2023 г.

3,328 total views, no views today