Начало Актуално Зумба флашмоб с Рамон Мартинес на Francofоlies 2023 в Пловдив

Зумба флашмоб с Рамон Мартинес на Francofоlies 2023 в Пловдив

програмаЕнергичният еквадорец заформя масови танци преди GENTE DE ZONA на 17 юни

Десет дни остават до старта на най-любимия фестивал за френска музика и култура у нас – Francofolies de Bulgarie 2023 в Пловдив! В атрактивната музикална програма на двудневния фестивал се включват и латински чар и усмивки в ритъма на зумба фитнеса. Екип от инструктори по спортни танци начело с Рамон Мартинес, който умее да създава неповторим тонус, енергия и добро настроение, ще завихри публиката със своята хореография на Гребната база в Пловдив на 17 юни. Магнетичният Рамон Мартинес, наложил се като един от най-харесваните и обичани инструктори по танци у нас, ще пренесе публиката на Франкофоли в един от своите класове по зумба. Еквадорецът води ZUMBA FITNESS от 2012г. Смесва различни латино стилове, като меренге, салса, кумбиа, регетон, включвайки т.н. комерсиална музика – Gente de Zona, Daddy Yankee, David Guetta, Avicci и др. В основата на неговите класове е хората да усетят силата и същността на ZUMBA FITNESS, да се забавляват по време на тренировка и да напредват към постигането на добрата форма. Именно, преди на сцената да се качат GENTE DE ZONA – кубинските регетон майстори, които идват за пръв път в България, Рамон ще направи любопитен масов танц на Гребния канал, който не бива да пропускате. Припомняме, че изпълнението на носителите на шест латиноамерикански Грами, е първото от тяхното европейско турне и стартира от Пловдив и Франкофоли! Останалата част от професионалистите, които ще участват в танцовия парти-фитнес акт са Николина Граматикова, Пепи Костадинова, Мария Аврамова и Маргарита Масларова.

Николина Граматикова е част от Zumba® Instructors Network от седем години. Участва във фестивали, танцови събития и организира такива. Танцувайки, се чувства свободна и всяка една тренировка провежда с огромно желание и любов, за да предаде емоцията с всички в залата.

Пепи Костадинова е професионален танцьор и преподавател по латино, бални танци и зумба. Танцува от петгодишна и развива своя талант като участва в множество български и чуждестранни състезания. През 2020 година е номинирана за награда “Златна муза” за хореограф в областта на модерното танцово изкуство.

Мария Аврамова е танцьор и преподавател в школа по съвременни и хип-хоп танци, хореограф на детски концерти, а от 2011г. става и зумба фитнес инструктор.

Маргарита Масларова има няколко титли от национални състезания по спортна аеробика, с която се занимава от ранна детска възраст. Тя е републикански вицешампион за девойки, републикански шампион в категория тройки, участва на Световно първенство за юноши и девойки в Лос Анджелис през 2000 г.

Билетите за Франкофоли са в продажба в мрежата на Eventim.bg, Еpaygo.bg и на касите на EasyPay в цялата страна. Последни новини и програмата по дни за фестивала е на: www.francofoliesbg.com и https://www.facebook.com/francofoliesbg.

Френският фестивал Франкофоли се провежда на Гребната база в Пловдив – най-стария жив град в Европа. Събитието е част от програмата „Наследство 2023“ на Фондация „Пловдив 2019“ и се осъществява с любезната подкрепа на Община Пловдив и с медийното партньорство на Радио ENERGY и Радио и Телевизия CITY и БТВ Медиа Груп.
На 16 юни, в първия ден от най-големия международен фестивал с франкофонска енергия, ще видим елегантната и мистична Имани, брилянтната LP, слънчевия дует Bon Entendeur и любимката на българската публика Елена Папаризо.

На фестивала Франкофоли в Пловдив ще видим и Gente De Zona – носителите на 6 латиноамерикански награди Грами, които идват за първи път в България. Кубинските регетон майстори Gente De Zona се присъединяват към Имани, LP, Gims, Bon Entendeur, Shouse, La Caravane Passe и Елена Папаризо. Превърнали се от улична рап формация в световноизвестно дуо Alexander Delgado Hernández и Randy Malcom Martínez – Gente De Zona, идват в България за първи път за Франкофоли 2023, a датата на концерта им в у нас, 17 юни, е и първата за тяхното актуално европейско турне. Дуетът се появява на музикалната карта през 2013 г. с „Yo Quiero (Si Tu Te)“, в която участва Pitbull. Но „Bailando“, мега хитът на Енрике Иглесиас от 2014 г. с тяхно участие, прави дуото разпознаваемо на международно ниво, като видеото към песента събира близо 3 милиарда гледания! В продължение на десетилетие и половина любопитно изследване и усъвършенстване на различни звуци, Gente De Zona вече могат да се похвалят като носители на шест латиноамерикански награди „Грами“, записват с изпълнители като Марк Антъни, Кайли Миноуг, Талия, Питбул, Дженифър Лопес и др. Песента им „Patria y Vida, печели две награди Latin Grammy през 2021 и предизвиква революция и протести от страна на кубинския народ в и извън Съединените щати. Последният им албум „Menor a Mayor“ е издаден през април 2022 г.

Можете да последвате Gente De Zona тук:

www.gdzoficial.com, www.instagram.com/gentedezona/,

www.facebook.com/gentedezona/ и www.twitter.com/GdZOficial/.

Миро беше първият обявен български артист, който ще е част от събитието. Той ще излезе на сцената на Франкофоли на Гребния канал в програмата на 17 юни, във втория ден на фестивала, заедно с Gente De Zonа, Gims, Shouse и La Caravane Passe. 2023 е силна година за бг изпълнителя, който издаде първия си сборен албум „46“ – озаглавен с годините, които певецът навърши, започвайки да събира песните в него. Миро издаде, че на сцената на Франкофоли планира да изпълни всички любими песни от best оf aлбума си, сред които „Някога преди”, „Губя контрол, когато”, „Август е септември”, „Убиваме с любов”, „Сувенир”, „Върха на планината”, „Гълъбо”, „Печат от моята душа”, „Очите”, „Повече” с ALMA и „Отначало” и няма търпение да ги сподели с публиката в Пловдив.

Молец са второто българско име, което се качва на сцената на Франкофоли тази година. Сетът на атрактивния дует официално ще бъде първото изпълнение на първия фестивален ден – 16 юни, на голямата сцена на Гребната база в Пловдив. Крис и Юли (Кристиян Макаров и Юлиян Славчев) са на сцената от малко повече от година, но успехът им вече е неоспорим. Те са изпълнителите с най-много номинации от Годишните Музикални Награди на БГ Радио, където спечелиха цели 4 награди. Молец се появяват внезапно през 2020 г. и успяват светкавично да влязат в душите на много и различни поколения, препълват зали и разпродават концертите си, а на участията им редовно се извиват опашки. Днес са на път да представят своя първи албум с голямо турне в шест града в страната. Творчеството им носи българската музика в много различна посока – стилът им е нов за родната сцена, но вече любим за мнозина – трап бийтове в R&B стилистика с дълбоки поетични текстове.

Поради засиления интерес от много съседни държави билети за Франкофоли се продават и няколко европейски сайта в Гърция, Румъния и Хърватска:

Viva.hr > https://www.vivaevent.hr/bileti/happenings/francofolies-de-bulgarie-3/;

Viva.gr > https://www.viva.gr/…/happe…/francofolies-de-bulgarie-2/;

Vivabilet.ro > https://www.vivabilet.ro/…/francofolies-de-bulgarie-1/.
Bon Entendeur, GDZ Gims, La Caravane Passe LP Miro_Franco2023 Molec@Francofolies.bg Ramon Ramirez Shouse Елена Папаризо Имани

2,572 total views, no views today