Начало Култура „Панорамата на детското творчество“ за 24-ти път превърна Стария град в царство на детския талант и приятелството

„Панорамата на детското творчество“ за 24-ти път превърна Стария град в царство на детския талант и приятелството

Пъстрото събитие бе подарък за децата, жителите и гостите на град Пловдив от сдружение „Духовно огледало“

Традиционният „Празник на детето в Стария град“, организиран от екипа на Общински институт „Старинен Пловдив“, приключи. Богатата и интересна програма, посветена на 1 юни – Международния ден на детето, привлече стотици пловдивчани и гости на града в периода от 27 май до 4 юни, които посетиха множество събития, ориентирани към всички възрасти, и разбира се най-вече към децата – изложби, концерти, куклен театър, работилнички и много други.

Един от много интересните акценти в програмата, който изпълва всяка година калдъръмените улички в Стария град с детски усмивки, добро настроение, много творчески заряд, песни, танци, изложби и създава истинско приятелство, бе „Панорамата на детското творчество“. Пъстрото събитие е подарък за децата, жителите и гостите на град Пловдив от сдружение „Духовно огледало“ с ръководител Таня Костадинова.

За 24-ти път на улицата и пространствата в зоната около Къщата на д-р Стоян Чомаков, в която се помещава постоянната експозиция на Златю Бояджиев, бяха разположени работещи ателиета на поканените творчески школи. Всяка школа аранжира и своя изложба. В пространството до Къщата музей „Златю Бояджиев” имаше и озвучена открита сцена, на която децата и младите хора се изявяваха в областите на музиката и танца.

В 24-тата „Панорамата на детското творчество“ взеха участие талантливи деца от Пловдив, София, Асеновград , Бургас, Стамболийски, Куртово Конаре, Първомай, включи се и група бесарабски българи. Децата от детска градина „Брезичка“ 99 София откриха събитието, пяха, танцуваха и рисуваха. Много малчугани от Пловдив се включиха в съвместна работа с участниците в ателиетата, в песните и танците.

„Панорамата на детското творчество“ традиционно превръща къщата – музей „Златю Бояджиев” в Стария град в „къща на творчеството“ на децата и младите хора и задължително се превръща в атракция за туристите и за малчуганите от града под тепетата.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

2,531 total views, no views today