Начало Актуално Йордан Ставрев: „Община Пловдив строго съблюдава опазването на обществения ред в града“

Йордан Ставрев: „Община Пловдив строго съблюдава опазването на обществения ред в града“

Топчиева_Ставрев (3) Топчиева_Ставрев (1)

1 850 000 лева са постъпилите средства в бюджета на Община Пловдив в резултат на дейността на ресор „Обществен ред“ . Това съобщи заместник-кмета Йордан Ставрев по време на преставането на отчета за извършената работа през последната година.

Особено важна е дейността, която се провежда при подрастващите от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. През годината са проведени редица превантивни мероприятия на тема: „Насилие и тормоз” от програмата „Училището – сигурна среда за децата” и по програмата „Училище за родители”. Работено е с 66 малолетни, непълнолетни и родители. Проведените консултации в центъра са 335. За отчетния период Местните комисии за БППМН от районите на града са разгледали 95 възпитателни дела.

Програмата Движение “Училището – сигурна среда за децата”, която е насочена пряко към учебните заведения на територията на града, продължава да се развива, като за изминалия период са проведени 126 урока в учебните заведения.

По думите на заместник-кмета Йордан Ставрев дейността на „Общинска полиция“ и ОП „Общинска охрана“ е от особена важност, защото съдейства за работата на общинската и районната администрации, пловдивския общински инспекторат, ОП „Паркиране и репатриране“. Общо отработените преписки (жалби, възражения и др.) до момента са 540, охранявани масови мероприятия – 268, подпомогнали са и са установили 17 лица, обявени за общодържавно издирване и други.

Системата за видеонаблюдение е допълнена с още 142 камери в Цар-Симеоновата градина, площад „Централен“, парк „Бунарджик”, Альоша, парк „Бели брези”, парк „Георги Кондолов“, многоетажен паркинг в район „Западен“, подлез „Чифте баня”, подлез „Водна палата”, подлез  бул. „Санкт Петербург”, Голяма базилика, ул. „Найден Геров”, бариера на Гребна база, бариери на Източна порта и ул. „Дондуков“.

3,059 total views, no views today