Начало Пловдив днес Кампания популяризира разделното събиране на отпадъци в Пловдив

Кампания популяризира разделното събиране на отпадъци в Пловдив

В Община Пловдив се проведе работна среща между ръководствата на организациите по оползотворяване на отпадъци от опаковки, с които общината има сключени договори („Екопак България” АД, „Екоколект” АД и „Булекопак” АД) и дирекция „Екология и управление на отпадъците”. На срещата, на която присъства и ресорният заместник-кмет Розалин Петков, бяха обсъдени етапите за въвеждане на разделно събиране на отпадъци за отделните райони на общината, както и действията, които ще бъдат предприети срещу кражбите от цветните контейнери.

Друга тема на разговорите беше предприемане на съвместни действия от страна на организациите по оползотворяване на отпадъци от опаковки за организиране на кампания за повишаване на информираността и заинтересоваността на населението да участва в разделното събиране на отпадъци от опаковки.

По време на срещата стана ясно, че до края на месец март ще бъде завършено поставянето на цветните контейнери в шестте района на Община Пловдив и ще се постави началото на кампанията за популяризиране на идеята за разделно събиране на отпадъците.

6,914 total views, no views today