Начало Актуално Кметът Здравко Димитров откри обновената първа част от парк „Каменица“

Кметът Здравко Димитров откри обновената първа част от парк „Каменица“

Парк Каменица - 2

 

03.11.2021

Кметът Здравко Димитров, кметът на „Източен“ Иван Стоянов, директорът на ОП „Градини и паркове“ Веселин Козарев и изпълнителният директор на „Каменица“ АД Владан Матич откриха днес обновената първа част от парка на бул. „Източен“. Той ще носи името „Каменица“, след като от най-старата българска пивоварна са дарили красивото оформление на входа към парка откъм булеварда.

„Виждам, че се работи и в района се случват много добри неща. Миналата година открихме наблизо детска градина, сега ще бъде обновен парка – поздравявам районния кмет Иван Стоянов за това, което върши“, заяви в приветствието си Здравко Димитров.

Стойността на ремонта на парка е 350 хиляди, като първата част са положени плочки на входа, изградена е сцена, чешма и осветление, а площадката е електрифицирана и на нея ще се палят светлините на коледното дърво в района. Във втория етап ще бъде ремонтирана съществуващата детска площадка, ще бъде изградена още една нова, ще се рехабилитира централната алея и ще се положи поливна система. Срокът за цялостното завършване на парка е напролет.

„Искаме да отмине тази пандемия, за да могат децата истински да се зарадват на новите си придобивки. От парка ще бъдат махнати батутите и другите люлки, за които ще се намерят други места в района. Ще има обаче площадки за игри като класическата дама, както и за други културни забавления. Искаме да наситим тази сцена тук с културни събития, да гостуват театри, да се провеждат концерти на открито и това да стане естествено културно средище за живеещите в Източен“, заяви районният кмет Иван Стоянов. Той съобщи, че официалното откриване на парка на сцената ще излезе любимият на всички пловдивчани – „Биг бенд Пловдив“.

Кметът на район „Източен“ връчи поздравителен адрес и почетен плакет на Владан Матич, а двамата си обещаха, че сътрудничеството им ще продължи и в бъдеще.

2,044 total views, no views today