Начало Covid-19 Кметът Здравко Димитров призова общинските служители да се ваксинират

Кметът Здравко Димитров призова общинските служители да се ваксинират

Здравко Димитров

04.11.2021

Кметът Здравко Димитров се обърна към служителите на администрацията на Община Пловдив с призив да се ваксинират. Писмото е разпространено до всички служители на общинската и районните администрации, както и до общинските предприятия.

„Ковид – 19 се оказа по-продължително и сериозно предизвикателство, отколкото очаквахме. Пандемията остави своя отпечатък върху ежедневието ни. Единственият начин да се върнем към нормалния си начин на живот е масовата ваксинация“, се казва в обръщението на градоначалника.

По думите му е притеснителна тенденцията, че голяма част от българското население, за които няма медицински противопоказания, отказват или отлагат да се ваксинират и допълва, че няма основание народът да се съмнява в постиженията на науката и да не следва опита на повечето европейски държави.

„Ние, като общински служители, е необходимо да бъдем пример за останалите и да подходим с разум. Служебните ни ангажименти ни налагат да работим и да се срещаме с много хора, което е рисково в тази динамична епидемиологична обстановка. За да пазим себе си, семействата си, колегите си и хората, с които работим, е необходимо да вземем всички превантивни мерки“, апелира кметът Здравко Димитров като добавя, че той и всички зам.-кметове на общината са вече напълно ваксинирани.

2,582 total views, no views today