Начало Актуално Кметът Здравко Димитров провери строежа на олимпийския басейн

Кметът Здравко Димитров провери строежа на олимпийския басейн

22

01.09.2023

Кметът Здравко Димитров посети строежа на новия плувен комплекс с 50-метров басейн, за да се увери лично как се изпълняват дейностите. Той бе посрещнат от арх. Тодор Абаджиев, който го запозна с напредъка на съоръжението.

„Работата тук върви по график, в момента се подготвя фундамента, след което изпълнителите ще започнат да вдигат амфитеатъра на басейна. Уверен съм, че с тези темпове още до края на есента корпусът на новото съоръжение ще извиси снага, и още преди крайния срок за построяването му, който е 2 години, пловдивските плувци ще получат своята дълго чакана придобивка“, заяви кметът, след като посети строителната площадка.

Освен с напредъка на строителството на басейна, архитект Абаджиев запозна кмета и с проблемите – пукнатините по фасадата на сградата на бившия Спортен диспансер, сега Медицински център за рехабилитация и спортна медицина, който е в непосредствена близост до строящия се басейн.

„Това е една от причините да искаме ремонт на сградата, която не е пипана от десетилетия. Вече сме обявили обществена поръчка за нея и аз съм убеден, че този медицински център трябва да бъде обновен и да върне старата си слава. Той е едно цяло със спортния комплекс, който се строи и след обновяването си ще бъде пълноценно използван от спортистите в града. Това рано или късно ще се случи, затова и поискахме да го обединим с успешно работещо друго здравно заведение – час по-скоро да си стъпи на краката“, допълни кмета.

Първата копка на строежа на басейна бе направена в началото на лятото, а срокът за построяването на му е 720 дни.

Новият плувен комплекс ще се състои от един частичен подземен етаж в зоната на пространството между съществуващия и новия басейн, два надземни етажа, развити по периферията на коритото на басейна от южната и източната страна, а от север са проектирани три етажа, като междинният е предназначен за инсталационен такъв, където ще се разположат ОВК инсталации.

Изпълнител на строителните дейности е фирма „ГБС-Пловдив“, дъщерна фирма на „Главболгарстрой“.

3,219 total views, no views today