Начало Пловдив днес Кметът Иван Тотев инспектира ремонта на инфраструктурата в район „Централен“ по ОП „Региони в растеж“

Кметът Иван Тотев инспектира ремонта на инфраструктурата в район „Централен“ по ОП „Региони в растеж“

ремонт_ОП региони в растеж (1)

„Благодарим за ремонта, мястото е наистина неузнаваемо“, с тези думи посрещнаха, живущите от улица „Стойчо Мошанов“ и „Мадара“ кметът на Пловдив Иван Тотев. Днес той инспектира инфраструктурния ремонт на зоната около Малката Базилика и Източната порта, направен по ОП „Региони в растеж“.

Заедно с кмета на район „Централен“ Георги Стаменов и заместник-кмета Златин Велев те разговаряха на място с гражданите. Всеки един от тях обясни, че е останал много доволен от промяната в квартала и поздравяваше кмета Иван Тотев затова, че е започнал с мащабното обновление в централната зона. Няколко деца наблизо използваха възможността да изпробват новата спорта площадка и поритаха топка с кметовете.

„Това е безпрецедентен ремонт на пространството, заключено между булевардите „Марица“ – Юг и „Княгиня Мария Луиза“. Някои вътрешноквартални улици не бяха ремонтирани повече от 30 години. Това е обновяване на огромна инфраструктура, която изцяло промени облика на тази централна градска част“, обясни кметът Иван Тотев на хората, които го спираха по улиците и го поздравяваха. Те поискаха общината да сложи пътни неравности тип „легнали полицаи“, тъй като някои шофьори карат невнимателно по новите улици. Няколко пъти благодариха за подменената тротоарна настилка и новото озеленяване с дървета, храсти и допълнително растителност. Вече са подменени електрическите стълбове с нови, сложени са и нови кошчета за отпадъци, голям брой пейки и кътчета за отдих.

Улица „Бургас“ прилича на крайбрежна алея, толкова е красива и приятна, не спираха да коментират хората

„Правени са над 150 срещи с граждани и всеки един индивидуален казус е разглеждан внимателно, като там, където е било възможно сме се съобразявали с техните желания. Преди уличната настилка беше в дупки, някои улици бяха на калдъръм, а други въобще нямаха настилка, сега са асфалтирани, наредени са павета. Предишните стари и износени тротоарни плочки са заменени със бетонови блокчета и павета“, обясни кметът Иван Тотев.

В междублоковите пространства са изградени и спортни зони с маси за тенис и места за игра с ударопоглъщаща настилка, спортни игрища за баскетбол, волейбол и друг вид спорт, обособени са десетки паркоместа.

ремонт_ОП региони в растеж (18) ремонт_ОП региони в растеж (38) ремонт_ОП региони в растеж (39) ремонт_ОП региони в растеж (17) ремонт_ОП региони в растеж (48) ремонт_ОП региони в растеж (29) ремонт_ОП региони в растеж (49)

4,016 total views, no views today