Начало Пловдив днес Кметът направи първа копка на „Цар Георги Тертер“

Кметът направи първа копка на „Цар Георги Тертер“

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район „Централен“ Райна Петрова направиха първа копка на ул. „Цар Георги Тертер“.

Това е много важна улица, тъй като тя е неизменна част от обекта Малката базилика, за който през последните две години се полагат много усилия, заяви кметът и припомни, че само преди около месец направи първа копка и на паркинга за туристически автобуси пред самия обект на бул. „Княгиня Мария Луиза“.

Решаваме проблема не само с Малката базилика, но и важен градоустройствен въпрос, тъй като в последните години в тази част на „Централен“ бяха построени много жилищни кооперации и тук живеят хиляди хора, коментира инж. Тотев. Тази година това е първата улица, където паважната настилка ще бъде заменена с асфалт, допълни той.

Извършваме цялостна реконструкция с подмяна на подземната инфраструктура, изграждане на нова канализация, дъждоприемни шахти, подземна кабелна мрежа, тротоари и осветление.  Пътното платно ще бъде разширено с 1 метър, съобщи  Райна Петрова. Проектът и процедурите са подготвени от районната администрация, а общината осигури необходимото финансиране в размер на 330 хил. лв.

6,165 total views, no views today