Начало Пловдив днес Кметът откри турнира „Дан Колов – Никола Петров”

Кметът откри турнира „Дан Колов – Никола Петров”

В новата спортна зала на Пловдивския университет започна 51-вият Международен турнир по свободна и класическа борба за мъже и жени „Дан Колов-Никола Петров”. Той се провежда с финансовата подкрепа на Община Пловдив и под патронажа на кмета на града инж. Иван Тотев. На церемонията по откриването присъстваха председателят на Българската федерация по борба и вицепрезидент на Българския олимпийски комитет Валентин Йорданов, министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, кметът инж. Иван Тотев, областният управител Здравко Димитров, ректорът на ПУ „Паисий Хилендарски” доц. Запрян Козлуджов, много спортни деятели и състезатели.

Кметът Иван Тотев приветства с добре дошли в града ни организаторите и участниците. Той допълни, че за Пловдив е чест да е домакин на едно от най-престижните международни спортни състезания. Горди сме, че сред плеядата от големи състезатели има и пловдивски борци, заяви инж. Иван Тотев и пожела успех на участниците.

За принос в организирането на турнира кметът на Пловдив получи почетен плакет на БФБ от председателя й Валентин Йорданов. От своя страна инж. Тотев също връчи плакет на Община Пловдив на вицепрезидинта на БОК.

В състезанието, което продължава до 17-ти февруари, включително, участват близо 300 борци от 27 държави от целия свят.

6,662 total views, no views today