Начало Пловдив днес Направиха първа копка на новата сграда на Шесто РУП

Направиха първа копка на новата сграда на Шесто РУП

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, директорът на ОДМВР – Пловдив, старши комисар Тодор Чонов, областният управител Здравко Димитров и кметът инж. Иван Тотев направиха първа копка на строежа на новата сграда на Шесто Районно управление „Полиция” в Пловдив. Проектът на стойност 2 800 000 лева изцяло е финансиран със средства на МВР и напълно отговаря на европейските стандарти.

Това е изключително важна стъпка за подобряване на условията на работата на полицията в града – заяви министър Цветанов и допълни, че ръководството на МВР непрекъснато провежда политика за осигуряване на средства, която да обезпечи работата на служителите. Директорът на ОДМВР – Пловдив старши комисар Тодор Чонов съобщи, че с приключване на строителната дейност в Шесто РУП ще бъде затворен цикълът по изграждане и модернизиране на сградите на полицейските управления в града. На събитието присъстваха още народните представители от 16-МИР Величка Шопова, инж. Зоя Георгиева и Антоний Йорданов, районните кметове, общински съветници.

Сградата на управлението, в която в момента се помещава Шесто РУП, е построена през 1969 година и е бивша детска градина, пригодена за временно ползване от полицейските служители. След 18-месечен срок на нейно място поетапно ще се изградят върху площ от 2900 кв. метра два корпуса на многофункционална четириетажна сграда. Шесто РУП- Пловдив обслужва територията на район “Източен” с площ 5.5 кв.км и население над 61 хиляди човека.

7,599 total views, no views today